Clica a la foto per ampliar
LA UNIÓ denuncia que el 65% de les alertes europees d'enguany en cítrics importats amb matèries actives no autoritzades ací procedeix d'Egipte i Turquia
Les sis matèries actives detectades en els cítrics d'Egipte durant febrer no tenen autoritzat el seu ús a la Unió Europea
._000410
D'aquesta xifra d'intercepcions, 8 procedien d'Egipte i 3 de Turquia, la qual cosa representa que el 65% del total provenia d'aquests dos països. Per exemple, al febrer, mes on Egipte reforça les seues importacions de taronges al mercat europeu i competeixen amb les nostres a uns preus realment molt baixos, aquest país concentra 6 de les 8 deteccions.
Si s'analitzen aquestes 6 matèries actives rebutjades als cítrics egipcis, que són dimetoato, clorprofam, fentoato i profenofos, es conclou que totes elles són matèries actives l'ús de les quals no està autoritzat per als productors de la Unió Europea, per la qual cosa es tracta d'una clara competència deslleial i un potencial perill sanitari per a les persones consumidores.
Enfront d'aquesta situació, LA UNIÓ proposa a la Comissió Europea un augment al 50% del control d'identitat i físics a les fruites i hortalisses dels països amb major nombre d'intercepcions com són Turquia i Egipte. I perquè resulten efectius reclama que s'amplie el període d'aquestes mesures a un any. Si durant qualsevol dels mesos d'aquest període, s'observa un increment del 5% de les alertes en algun producte, l'organització planteja el tancament de les importacions d'aquests països i dels productes agrícoles amb restes de pesticides no autoritzats a la UE o que superen els LMR establits.
L'organització reitera la necessitat d'establir mecanismes de reciprocitat en els estàndards de producció entre els productes importats i europeus. “Es parla molt però continuem sense les clàusules espill i sense cap mena de compromís tampoc de reducció de matèries actives en tercers països com es duu a terme a la Unió Europea”, indica Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ.
Peris assenyala que “les autoritats comunitàries haurien de plantejar-se la seua política de reducció de matèries actives sense alternatives per als llauradors per a lluitar contra plagues o malalties, mentre no siga capaç d'obligar al fet que els productes importats arriben en les mateixes condicions. Si determinades substàncies o productes fitosanitaris són dolentes ací per als consumidors, també haurien de ser les que ens entren amb els productes importats”.
LA UNIÓ insisteix que els productes importats complisquen amb els mateixos estàndards de producció que els que s'exigeix als productors europeus. “Nosaltres fem veritables esforços en la reducció de l'ús de pesticides que ens han provocat més dificultats per a controlar les plagues i majors costos productius que hem d'assumir, com per exemple el control del trips sud-africà ens suposa un augment de les despeses del 40%, mentre els cítrics importats tenen catifa roja per a entrar sense respectar els estàndards productius que ens exigeixen les autoritats de la Comissió Europea”, sentència LA UNIÓ.
LA UNIÓ
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Amb matèries actives no autoritzades ací
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
“La UE no pot romandre per més temps passiva davant aquesta situació i ha de garantir que els productes agríco...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Noves analítiques en un laboratori homologat revelen que el 60% dels lots analitzats tenen més residus de matè...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
