LA UNIÓ comença el seu calendari de mobilitzacion en el Port de Castelló i protagonitzarà cinc protestes aquest mes

Miércoles, 7 de febrero de 2024 | e6d.es
• Hi ha prevista una gran tractorada a Madrid el 21 de febrer

._000525
La Unió Llauradora i Ramadera inicia aquest dimecres 7 de febrer un intens calendari de mobilitzacions per a denunciar la crítica situació que viuen els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana a causa de les males collites i els alts costos de producció, que es topen amb les importacions procedents de tercers països i la insuficiència de les mesures posades en marxa i l'assetjament al qual està sotmés el sector.
L'organització celebrarà cinc protestes al llarg d'aquest mes de febrer. La primera acció es realitzarà aquest pròxim dimecres 7 de febrer en les instal·lacions d'accés a Port Castelló, a partir de les 11 hores, per a denunciar la competència deslleial que es produeix amb les importacions de països tercers.
Després d'aquesta protesta en la capital de la Plana, iniciarà un calendari unitari de protestes en la Comunitat Valenciana al costat de totes les organitzacions agràries i cooperatives. A Alacant el 12 de febrer, en el port de Castelló de nou el 15 de febrer i en el port de València el 22 de febrer.
Enmig d'aquestes accions de protesta conjunta hi haurà un punt fort amb una gran tractorada a Madrid el 21 de febrer per part de totes les organitzacions territorials de la Unión de Uniones i que finalitzarà a les portes del Ministeri d'Agricultura (MAPA) sota el lema “Ens sobren els motius”. Els tractors arribaran fins a Madrid des de totes les comunitats autònomes, inclosa la nostra.
Els greus problemes pels quals travessa el camp i la falta de respostes per part del Govern i les comunitats autònomes, entre elles la valenciana, han provocat que la tractorada del 21F de la Unión de Uniones siga la primera gran protesta a Madrid davant el MAPA de les organitzacions agràries majoritàries del camp.
L'organització considera que hi ha suficients motius de pes per a convocar al sector a la mobilització i d'ací aquest calendari tan ampli i complet. “La competència deslleial de les importacions que no respecten les normes que ens imposen a nosaltres, els olivicultores i viticultors valencians s'han quedat fora de les ajudes de totes les Administracions; els cerealistes han tingut mala collita i baixos preus igual que molts altres sectors, el Govern signa un acord internacional per a retirar les ajudes al gasoil agrícola, els ramaders continuen sacrificant animals per uns plans de sanitat irracionals i patint els efectes de la falta de pastures, l'aprovació constant de noves exigències ambientals ens carreguen de més costos i més burocràcia”, són alguns dels assumptes sense resposta.
També insisteix LA UNIÓ que “els ports de la Comunitat Valenciana fomenten les bonificacions per a l'entrada de productes agraris importats, el Govern incompleix les lleis i les sentències dels tribunals com la del contracte de doble tarifa per al regadiu quan hi ha un increment de cost per la sequera i es rega més i més car, no s'atallen els danys als cultius que provoca la fauna salvatge, les assegurances agràries són cada vegada més cares i protegeixen menys. Sobren les raons per a eixir al carrer una altra vegada i a més durant diversos dies”, opina l'organització agrària.
LA UNIÓ