La UD Castellonense Femení s'enfronta en partit amistós contra el CFF Marítim de Valčncia

Lunes, 4 de junio de 2018 | e6d.es
• Resultat, una bona experičncia i convivčncia de jugar contra un equip d’elit nacional

._000536
El diumenge 3 de juny de 2018, i amb la finalitat de fomentar el futbol femení i conèixer altres clubs de la província de València, la UD Castellonense Femení, de la mà del seu entrenador Gaby Martínez, va organitzar un partit amistós en el Camp de Futbol Municipal de l’Almená, més ben dit de convivència, amb u dels Clubs més consolidats en el futbol femení valencià, com és el Club de Futbol Femení Marítim, que es va fundar en juny del 2002 en el Barri Marítim de València, i que compta amb equips que juguen en diverses lligues, com:
Equip A, en el Grup VII de Segona Divisió Nacional. Equip B, que juga en el Campionat Autonòmic. Equip C, en juvenil. Equip D, en Cadets. Equip E, en Infantil. Equip F, en Alevins. Equip G, en Benjamí.
La UD Castellonense femení, va formar a Maria, en la porteria, i van participar en el partit les jugadores, Alma Salvador,, Aida Bria, Ave, Cris Gimeno, Rocío Sala, Míriam Roig, Paula Fons, Rosella Sanz, Judit Añó, Jana Gimeno, Laura Gil, Inés Puchol, Imam, Rocío Sauco, Ana, Clara Gimeno, Tet i Anaís. Entrenador, Gaby Martínez.
El CFF Marítim, va formar a Eva, en porteria, i van participar en el partit, les jugadores, Tania, Estefi, Paula, Alba, Blanca, Natàlia, Paola, Mel, Sheila, Luci, Rosa, Lid, Suvi, i Eva. Entrenador, Rubén López.
Va arbitrar el partit, Rita Caballero Monzó, Delegació d'Àrbitres de La Ribera-Alberic.
Judit Añó, jugadora i entrenadora des de la temporada que es va fundar en 2014-15, fins a la temporada 2016-17, ens comenta que abans de l’any 2014, ja havia intentat crear en el poble, un equip de futbol femení, ja que algun grup de xiques el practicava.
Judit, ens recorda que la fundació com a club de futbol, va nàixer de la mà de Vicky Pausa, de Villanueva de Castellón, que va coincidir en un equip de futbol femení sent estudiant, “i va tindre la idea de fer un equip de futbol femení a Castelló”.
14 xiques començaren la seua odissea de jugar a l'esport rei per excel•lència, masculí, i que ja el jugaven xiques en grans poblacions.
Ens diu Judit, que a causa dels estudis, ja que la majoria eren xiques estudiants, “a jugar els partits s'oliem anar les justes, és a dir, 11 jugadores, com el primer partit oficial que jugaren el 12 d’octubre del 2014 en Daimús, i que anàrem amb els cotxes d’algunes mares i posteriorment fins ara els desplaçaments els fem amb els nostres cotxes, ja que de moment no disposem d’autobús”.
Primers partits amb moltes dificultats i carències, i amb l’any-adit de jugadores que s’havien apuntat i no coneixien massa el reglament de futbol, continua dient Judit, "i que el millor de tot ha sigut el bon ambient que s’ha creat dins del grup i que hui per huí encara continuen formant part.”
Escoltant a Judit amb l'amor que recorda els començaments de la UD Castellonense Femení, sense cap queixa per les carències i dificultats pel que han passat, i continuar amb aquest Projecte de què el Futbol Femení, tinga un major reconeixement, major consideració per part dels Estaments Oficials Futbolístics en el futbol base femení, és encomiable i digne d’admiració.
L’experiència de hui ha sigut molt positiva segons comentaris de Gaby Martínez, i possiblement és el començament de nous encontres i col•laboracions amb altres equips de categories superiors com el CFF Marítim de València.
Eduardo Sala, text i fotos


._000410


._000389