| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 16/03/2021

POBLACIONS » Almussafes » Cultura » Homenatges i celebracions » Música

La Societat Musical Lira Almussafense presenta l'exposició que homenatja les compositores valencianes

La inauguració tindrà lloc el dimecres 17 de març, a les 17:00 hores, en la pròpia Societat Musical d'Almussafes

 

La inauguració tindrà lloc el dimecres 17 de març a les 17h a la pròpia Societat Musical d'Almussafes i l'exposició estarà oberta a el públic entre dijous 18 i el dilluns 22 de març en horari de 10h a 14h i de 16h a 18h a la sala d'actes de la Societat Musical, al carrer Ausiàs March 37 d'Almussafes, i complirà amb les mesures d'higiene adequades per garantir la seguretat dels visitants, a través del control d'aforament, el registre de visitants i la desinfecció necessàries. El paper femení en la història de la música valenciana sol passar inadvertit. Per això, amb l'exposició “Les Nostres Compositores. Les oblidades creadores musicals valencianes” propietat de Presidència de la Generalitat Valenciana i gestionada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), es pretén reconéixer i difondre la labor de les grans dones oblidades. Es tracta d'una mostra amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes, que es complementa amb la publicació del llibre “Les nostres compositores. Les oblidades creadores musicals valencianes”, obra de Raquel Lacruz (Catedràtica de violoncel del Conservatori Superior de Música de València) per a visibilitzar a unes dones fins ara quasi desconegudes que van deixar petjada en la història de la música valenciana. L'exposició recopila la trajectòria de creadores com l'esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componia en el convent en el segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. Així mateix, aquestes dones comparteixen espai amb altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València C.F., desconeguda per la gran majoria dels socis del club; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; la gran compositora Matilde Salvador Segarra, María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més, al costat de joves promeses del segle XXI. Presidència GVA, a través de la FSMCV, posa al servei de les Societats Musicals aquesta mostra expositiva itinerant amb la finalitat de difondre per tot el territori la història femenina de la música que fins ara ha passat quasi desapercebuda.
Ajuntament d’Almussafes

 
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.