La situació de l'Hospital de la Ribera continua sent crítica

Martes, 26 de enero de 2021 | e6d.es
• El sindicat CSIF lamenta que, "encara queden molts sanitaris en primera línea de lluita contra la COVID-19 que no han rebut la vacuna"

 

"La situació de l'Hospital de la Ribera continua sent crítica", aixina de contundet s'ha mostrat el representant sindical de CSIF en l'hospital de la Ribera i membre del comité d'empresa Enrique Martínez.
El col•lectiu de professionals sanitaris esta totalment esgotat després de dur quasi un any de lluita contra la pandèmia de la COVID-19. Segons el sindicat, a data del passat dijous, hi havia més de 160 sanitaris del Departament de la Ribera que estaven apartats de les seues funcions per contagi del COVID-19 o per contacte directe amb algun contagiat, cosa que complica els torns i carrega de més feina els equips que continuen lluitant contra la pandèmia.


 
A l'hospital de la Ribera les dades continuen sent molt preocupants, després de una de les setmanes més complicades que ha viscut l'equip humà del centre. Ahir dilluns, el centre comptava amb 253 persones ingressades amb COVID-19, més 27 contagiades que estaven sent ateses en les seues vivendes. En la Unitat de Cures Intensives hi ha 24 contagiats i en la unitat de reanimació, que també s'ha habilitat com a zona UCI, de les 22 persones ingressades, 15 també són COVID.
Segons Enrique Martínez, "la pressió assistencial és enorme", a més, cal afegir la manca de infraestructures, de personal i d'organització dels pocs dispositius dels que pel moment disposen.
Lamenten que les obres de zona d'urgències hagen començat tan tard, "especialment quan des dels sindicats portem advertint de que la situació de col•lapse podria arribar des del mes de març i des de la direcció del centre no ens han escoltat", explica Martínez.
Per si tot açò no fora suficient,  també els preocupa que molts sanitaris de primera línea de batalla contra la COVID-19 encara no han rebut la segon dosi de la vacuna i, per tant, encara no poden ser immunes al virus.
Els professionals sanitaris demanen la col•laboració de la ciutadania, els demanen que respecten totes les mesures sanitàries i que s'autoconfinen per a parar i poder controlar la transmissió  comunitària que ha existit en algunes localitats de la comarca.
E6D