La Ribera Alta comptarŕ amb 95 noves places en centres residencials

Lunes, 28 de noviembre de 2022 | e6d.es
• El Consell ratifica adjudicació de prop de 6.000 places en 94 centres residencials per a persones majors prevalent la qualitat en l'atenció

._000006
El Ple del Consell ha sigut informat sobre el procés d'adjudicació de 5.961 places en 94 centres residencials per a persones majors de la Comunitat Valenciana gestionats per 31 empresa diferents a través del nou model implementat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que posa fi al model Blasco-Cotino, que no permetia la lliure concurrència i, per tant, el resultat era l'adjudicació a només 6 empreses.
L'adjudicació d'aquest contracte permet unificar en un únic expedient totes les places privades posades a la disposició de la Conselleria, que s'incorporen al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials com a places que són sostingudes amb fons públics.
Així mateix, es preval la qualitat de l'atenció a les persones residents, introduint criteris que han reduït el pes del preu en un 30% de la valoració final, mentre que el 70% restant correspon a condicions relacionades amb la millora de la qualitat assistencial amb la introducció de nous paràmetres valorables mitjançant fórmules objectives, com els relacionats amb l'alimentació que s'ofereix en les residències o amb millores laborals i salarials del personal, entre altres.

Distribució de les places
D'acord amb la nova Llei de Serveis Socials Inclusius i atés el mapa de necessitats elaborat per la Conselleria, el contracte estableix 21 lots diferenciats per comarques amb l'objectiu de corregir alguns dèficits territorials existents i redistribuir les places sobrants d'un departament de manera que estiguen disponibles per a uns altres que que es troben més a prop i les necessiten.
Així, el departament de serveis socials que més creix és el de la comarca de la Vega Baixa amb 144 noves places. També en les àrees metropolitanes de València (153 noves places sumant València, Horta Nord i Horta Sud) i Alacant i comarca de l'Alacantí (53 noves places).
Així mateix, hi ha increments importants a les comarques de la Ribera Alta i a la Marina Alta amb 95 i 31 places noves, respectivament.
Generalitat Valenciana