La regidoria de Festes de Carcaixent trasllada als fallers la normativa especifica per a Falles

Viernes, 29 de enero de 2016 | e6d.es
• Entrevista a Rosa Nicolau, regidora de Festes: "Amb els nous pressupostos intentarem donar més suport a la festa de les Falles"


._000213

._000407
 
L’Ajuntament de Carcaixent ha començat amb els preparatius per a les Falles 2016. En una reunió celebrada esta setmana amb els presidents de totes les falles, la regidora de Festes, Rosa Nicolau, els va traslladar una sèrie d’indicacions a tenir en compte de cara a la preparació de les festes falleres. Nicolau va destacar la importància d’instaurar una “racionalitat i coherència en els protocols, que hauran de ser iguals per a totes les comissions”. D’esta manera, va anunciar que el primer dia per al muntatge de les carpes, o qualsevol altra estructura destinada a la festa, serà l’11 de març.  Per a este efecte, la documentació  a presentar sobre les carpes i/o altres estructures  ha de estar completa un mes abans per a la seua tramitació.
Rosa Nicolau, va manifestar que, a més d’unificar l’autorització de carpes, la intenció de l’Equip de Govern és de “conciliar la festa amb la convivència amb els veïns i prendre les mesures de seguretat necessàries”. La regidora de festes va incidir en la importància de complir els plaços, ja que s’ha de poder fer una previsió a l’hora del  muntatge de les carpes i amb repartiment del material que disposa l’Ajuntament i atenent a les necessitats de cada Falla.
La regidora de Festes també va traslladar a les Falles algunes especificacions referents a seguretat pirotècnica. En quant a l’ús de material pirotècnic, Rosa Nicolau va recordar que s’ha de respectar la normativa específica. Per altra banda, sí que va especificar que els fallers que participen a les despertades caldrà que tinguen el carnet CRE, amb l’obligació de portar-lo. Per a propers anys caldrà que es faça responsable un faller amb carnet RECRE i les seues dades a l’Ajuntament en temps i forma. La regidora també anunciar que es valorarà la possibilitat de fer cursos per a l’obtenció dels carnets demanats.
Ajuntament de Carcaixent
._000385