La recepció fallera de la Diputació de Valčncia prendrŕ la igualtat per bandera

Jueves, 8 de marzo de 2018 | e6d.es
• La Diputació de Valčncia, amb més d'un 60% de dones en una plantilla de 1.250 persones, llançarŕ un missatge d'igualtat real i efectiva

._000246

._000471
La Diputació de València, amb més d'un 60% de dones en una plantilla de 1.250 persones, llançarà un missatge d'igualtat real i efectiva durant la recepció que, com cada any, organitza la institució dilluns que ve, 12 de març, i en la qual estan convocades 900 comissions falleres. L'aposta per utilitzar aquest acte multitudinari com a vehicle de transmissió de valors socials ve repetint-se des de l'inici de la legislatura, quan es van lliurar les primeres banderoles contra la violència de gènere en la història de les Falles.
Aquest és un dels missatges que ha traslladat aquest matí l'equip de govern que encapçala Jorge Rodríguez, amb la diputada d'Igualtat, Isabel García, al capdavant, durant la celebració de l'únic esdeveniment convocat aquest dijous en la seu central de la corporació provincial: un acte central, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en el qual s'ha procedit a la lectura d'un manifest en suport de la convocatòria de vaga general i aturs parcials convocats per a aquest dia 8 de març.
Així, dilluns que ve, les prop de 900 comissions falleres de la província arreplegaran la banderola de la Diputació d'enguany amb el lema ‘Som igualtat’; un estendard amb el violeta com a color imperant que lluirà aquests dies en els monuments de la capital i les comarques valencianes.
“Enguany les dones hem donat un colp sobre la taula perquè el que volem evidenciar és que si nosaltres parem, tothom es para”, ha defensat la diputada Isabel García. “Totes les institucions tenim l'obligació de passar de la paraula als fets, d'assumir una implicació política real, no solament amb dotacions econòmiques per a projectes que possibiliten la lluita per la igualtat sinó també amb actituds com la del dia de hui de treballar al costat dels sindicats, treballadors i treballadores”, ha subratllat García.
Aquest treball conjunt del que parla García ho certifica el portaveu d'UGT de la Diputació, Voro Carbonell: “Vam presentar una proposta abans del ple de febrer en la qual vam demanar que se sumaren els partits polítics a més de l'equip de govern, com així ha sigut, i vam tenir la iniciativa de sol·licitar al ple que fera els tràmits oportuns perquè totes les quantitats econòmiques que es detraguen hui es destinen a programes d'igualtat i contra la violència de gènere a través de la delegació d'Igualtat de la Diputació de València”.
La delegada de CCOO, Teresa Aguilar, ha destacat que la concentració d’aquest dijous “marca un punt d'inflexió” en ser “més multitudinària que altres anys, i sembla que és un pas més endavant que donem els moviments feministes de tot el món”, encara que, com destaquen Eva Caro i Immaculada Cerdà, treballadores de la corporació, encara queda molt per fer “per a no celebrar el Dia de la Dona”. Caro posa el focus en l'ocupació i l'accés a la mateixa: “És necessari que hi haja polítiques d'igualtat, com per exemple amb les RPT”. “No pots adquirir els mateixos mèrits si has hagut d'encarregar-te de les faenes de la casa”, expressa Cerdà.

Serveis mínims
La convocatòria de vaga general per a aquest 8 de març, així com els aturs parcials convocats, afecten a totes les activitats laborals i funcionarials exercides pel personal emprat públic de totes les administracions i, en concret, de la Diputació de València. Ací, l'Administració ha arribat a un acord amb la representació legal del personal emprat públic de la corporació per a l'establiment de serveis essencials mínims durant la jornada d'aquest Dia de la Dona.
Així mateix, tal com va anunciar la diputada d'Igualtat dimarts passat en la lectura de la moció presentada en l'últim ple, donant resposta al seu torn a una proposta d'UGT amb el suport de la resta de sindicats, s'ha sol·licitat a les delegacions d'Hisenda i Personal que les quantitats detretes de les retribucions del personal que se sume a l'atur d'aquest 8 de març es destinen a programes de polítiques d'igualtat.

Referents en igualtat
Acciones com aquesta són les que han posat a la Diputació en primera línia en la defensa de la igualtat efectiva entre dones i homes, amb una especial aposta pel llenguatge inclusiu, el reforç de l'acció positiva i l'apoderament de les dones i, per descomptat, la lluita contra la violència de gènere. Iniciatives diverses i concretes que han quedat recollides en el primer Pla d'Igualtat en els més de 200 anys d'història de la corporació.
És per açò que el ple de la Diputació va aprovar el passat mes de novembre el reglament necessari per a la creació de la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere, una iniciativa impulsada pel president de la corporació, Jorge Rodríguez, i la diputada d'Igualtat, Isabel García, que pretén combatre aquesta xacra social ajudant als ajuntaments a donar la millor resposta davant aquests casos de violència masclista.
De la mateixa manera, Isabel García també va presentar al febrer el programa integral de formació de personal polític i tècnic dirigit a les regidories d'Igualtat, Benestar Social, i Diversitat dels municipis de la província de València, amb l’objectiu de sensibilitzar, informar i formar al personal amb responsabilitats en matèria d'igualtat, un àmbit per al qual l'àrea que dirigeix García ha creat un portal específic. 
DIVAL