La processó de la Festa de la Mare de Déu tornarà a omplir els carrers d’Algemesí

Lunes, 8 de noviembre de 2021 | e6d.es
• Per a commemorar el X aniversari de la declaració com a Patrimoni de la Humanitat

._000525
El Patronat de la Festa ha donat llum verda a la celebració d’una sèrie d’actes festius que es duran a terme els últims dies del mes de novembre i els primers de desembre amb motiu de la commemoració del desé aniversari de la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. El matí del dimecres 8 de desembre tindrà lloc l’acte principal de la celebració: la processó de la Mare de Déu de la Salut al complet tornarà a recórrer els carrers del centre de la ciutat per primera vegada des del 2019.
Els actes començaran uns dies abans, el divendres 26 novembre s’inicia la celebració de la efemèrides amb la inauguració al Museu Valencià de la Festa d'una exposició que mostra una retrospectiva de l’última dècada de la Festa junt amb un acte institucional a la porta del convent.
Tot seguit, el diumenge 28, i coincidint amb el dia de la declaració, l'Ajuntament d'Algemesí ha organitzat el I Concurs de gastronomia local d'Algemesí, un esdeveniment gastronòmic únic que s’estrena enguany amb l’objectiu de promocionar i posar en valor la gastronomia local i de proximitat.
La tradicional Novena de Guitarretes a la Puríssima Mare de la Salut s’iniciarà el dimarts 30 de novembre amb el seu trasllat al dosser de l'Altar Major. Com cada any, la Basílica s’omplirà de fidels que matinaran per pregar tots plegats a la nostra patrona.
El dia 8, dia de la Puríssima Concepció, la imatge de la Mare de Déu de la Salut serà traslladada en romeria fins al Convent de Sant Vicent Ferrer després del novenari. A les 10.30 h se celebrarà una missa al claustre i, en acabar, cada grup de balls oferirà una mostra al mateix espai per, finalment, iniciar la processó amb la consueta completa.
Tots els balls i la Muixeranga tornaran a recórrer els carrers d'Algemesí, concretament, el carrer dels Fusteros i el carrer de la Muntanya fins a la Plaça Major a ritme del tabal i la dolçaina. La Mare de Déu farà la seua solemne entrada a la Basílica de Sant Jaume escortada per tots els balls al voltant de les 13.30 h.
Durant la celebració de tots els actes s’aplicaran les mesures de seguretat sanitàries en vigor.
Ajuntament d'Algemesí


._000759
._000647