La Policia Nacional alerta de diversos intents d'estafa relacionats amb la vacunació contra la COVID-19

Lunes, 1 de febrero de 2021 | e6d.es
• La Policia Nacional recorda que no s'ha de pagar per a rebre la vacuna contra la COVID-19 i que aquesta no se subministra en el propi domicili

 

La Policia Nacional ha detectat diversos intents d'estafa en relació amb el subministrament de la vacuna contra la COVID-19, per la qual cosa demana que els ciutadans es mantinguen alerta i només confien en les fonts oficials.
Els últims successos coneguts per la Policia Nacional han tingut coneixement els agents han tingut lloc en residències de la tercera edat de la província de València. En tots els casos, el “modus operandi” consisteix a telefonar als centres afirmant que en breu anava a arribar una remesa de vacunes per als residents i que per a poder materialitzar-se el lliurament és necessari realitzar un pagament o que, en cas contrari, la residència seria penalitzada pel departament de sanitat.
Aquesta estafa se suma a unes altres que han sorgit en els últims mesos utilitzant com a pretext el coronavirus. Així, al llarg de la geografia espanyola s'han donat casos en els quals els estafadors també han intentat entrar en domicilis amb la finalitat de sostraure objectes de valor fent-se passar per personal sanitari que acudia a vacunar al propi habitatge.
Des de la Policia Nacional es recorda als ciutadans que no han de permetre l'entrada a ningú alié al seu domicili que els oferisca qualsevol servei relacionat amb la vacuna o el coronavirus, perquè actualment no s'inoculen les vacunes en els habitatges, sinó en centres sanitaris o residències.
Es recorda, així mateix, que no cal realitzar cap pagament per a poder rebre la vacuna contra la COVID-19 i que davant qualsevol sospita, es recomana telefonar a la Policia al 091.
E6D
Policia Nacional