La Policia Local participā en la campanya de control del transport escolar de la DGT a Almussafes

Martes, 8 de diciembre de 2020 | e6d.es
• Les accions s'han dut a terme tant en el nucli urbā com en les rondes de circumvalˇlaciķ de la localitat

._000006
Un total de deu autobusos que realitzen el servei de desplaçament d'alumnat han sigut inspeccionats aquesta setmana per la Policia Local d'Almussafes en el nucli urbà i en les rondes de circumval·lació. El departament de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament del municipi s'ha unit una vegada més a la Campanya de Vigilància i Control del Transport Escolar organitzada per la DGT, tancant aquesta col·laboració sense haver observat cap infracció i, en conseqüència, sense haver interposat cap sanció. En el dispositiu s'ha comprovat el compliment de tota la normativa, incloent la possessió dels permisos necessaris per al desenvolupament d'aquesta activitat i l'adequat ús dels cinturons de seguretat i s'han realitzat també controls d'alcohol i altres substancies estupefaents, totes amb resultat negatiu.
Un equip d'agents de la Policia Local d'Almussafes ha dut a terme durant aquesta setmana una sèrie d'inspeccions dins de la Campanya de Vigilància i Control del Transport Escolar i de Menors impulsada per la Direcció General de Trànsit (DGT). Des del dilluns 30 de novembre i fins hui, divendres 4 de desembre, el personal de cos policial, pertanyent a l'Ajuntament de la població, ha comptabilitzat un total de 10 supervisions a vehicles d'aquest tipus, tant en el nucli urbà com en les rondes de circumval·lació, sense que s'haja detectat cap irregularitat.
“Són molts els autobusos escolars que passen diàriament per la localitat per a dirigir-se a diferents centres educatius situats a la comarca, entre ells els que realitzen la ruta que va a l'IES Almussafes, i és necessari comprovar de manera periòdica que es compleix tota la normativa per a evitar que la seua vulneració derive en accidents en els quals calga lamentar danys, per això hem de ser molt escrupolosos en aquestes actuacions”, ressalta el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, qui recorda que el departament que dirigeix “participa activament en totes les campanyes en les quals es requereix la seua col·laboració”.
En aquestes inspeccions es comprova que les autoritzacions i documents dels vehicles siguen els correctes per a la prestació del servei. D'aquesta manera, s'han verificat que les condicions tècniques i els elements de seguretat són els que exigeix el reglament, que estan en vigor els permisos de conducció i que es respecten els temps de conducció i descans. Així mateix, s'han revisat també aspectes com l'ús del cinturó de seguretat en aquells autobusos que els porten instal·lats i s'han realitzat controls d'alcohol i altres drogues entre els conductors, per al que s'ha adoptat el corresponent protocol sanitari.
“Poden semblar controls molt exhaustius, però resulten imprescindibles si volem garantir la seguretat de les persones usuàries. Una vegada més, la Policia Local d'Almussafes s'ha posat a la disposició de la DGT en una iniciativa per a la qual sempre ens tindran a la seua disposició. Afortunadament, totes les actuacions que s'han desenvolupat en el marc d'aquesta campanya han donat un resultat molt satisfactori, però no hem de relaxar-nos perquè la seguretat i la prevenció cal treballar-les diàriament”, declara l'edil.
Ajuntament d'Almussafes