La Policia Local i la Regidoria de Benestar Animal de Sueca actuen davant un cas de maltractament animal sobre un gos

Sábado, 1 de abril de 2023 | e6d.es
• S'apreciaven els forts colps i punyades que un home estava exercint sobre un gos de que no parava de plorar
La Policia Local de Sueca ha actuat davant un presumpte cas de maltractament animal després de l'alerta prèvia comunicada per una protectora de la ciutat a la Regidoria de Benestar Animal. En l'avís, la protectora mostrava a la regidora responsable, Carmen Pérez, un vídeo en el qual es veia el maltractament que estava patint un gos a les mans del seu presumpte amo. Després de l'evidència, la regidora Pérez i la protectora ho van posar en coneixement del regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, per a sol·licitar la col·laboració de la Policia Local.
Davant les imatges en les quals s'apreciaven els forts colps i punyades que un home estava exercint sobre un gos de xicoteta grandària que no parava de plorar, i davant el perill que suposava per a la vida de l'animal, la Policia Local va intervindre per a procedir a la identificació de l'autor i esclarir l'ocorregut, procedint finalment al decomís cautelar del gos. La mateixa protectora que va alertar del maltractament es va fer càrrec de l'animal, amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Animal, mentre es tramita l'expedient sancionador que es preveu finalitze amb una sanció econòmica per a l'autor i el decomís definitiu del gos i posterior posada en adopció, a fi que es puga trobar una família que el tracte amb les cures que mereix.
“Només va arribar el vídeo a les meues mans, sabia que havíem de fer el possible perquè Thor, un mestís de ratoner valencià al qual estaven colpejant, no tornara a passar per eixa trista situació mai més. Vam posar en funcionament tots els mitjans al nostre abast per a decomissar a l'animal eixe mateix dia. He de reconéixer que la protectora ha sigut ací, buscant solucions per a fer-se càrrec de l'animal i poder posar-lo a resguard del seu amo. També agrair a la Policia Local la seua predisposició a ajudar en tot moment en la resolució del cas”, ha assenyalat la regidora de Benestar Animal, Carmen Pérez.
“Una vegada més, es demostra la sensibilitat de la nostra Policia Local qui no ha dubtat a actuar davant la prova evident i els fets consumats de violència exercida, en este cas, contra un animal. En l'actualitat, la conscienciació de la població sobre la protecció dels animals és molt significativa i mereixen tot el nostre respecte i consideració. Vull agrair també a la Regidoria de Benestar Animal i a la protectora la total col·laboració amb la Policia Local perquè finalitzara el sofriment d'este animal”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez.
Ajuntament de Sueca