La Policia Local deté a dos presumptes lladres a Sueca

Lunes, 6 de marzo de 2023 | e6d.es
• Per l’intent de robatori en un habitatge del municipi

 

La Policia Local de Sueca ha detingut a dues persones pel presumpte intent de robatori en un habitatge del municipi. Els agents van ser alertats per la telefonada d'un veí qui els va informar que dues homes estaven intentant entrar per la força en una casa situada en un carrer cèntric de la població. “Dins de la campanya proactiva que venim desenvolupant durant tot l'any, tant en el nucli urbà com en la zona marítima, i especialment en èpoques com ara la festa de les Falles, en les quals molts domicilis romanen buits perquè les persones són al carrer gaudint de diferents actes, etc., o pel bon temps; la Policia Local realitza labors de vigilància per a detectar delictes quant a l'accés il·legal a habitatges. En este punt, és molt d'agrair la col·laboració de la ciutadania, com ha sigut en este cas, i la ràpida reacció de la Policia Local, gràcies a la qual cosa s'ha pogut frustrar l'intent de robatori en este habitatge en atrapar als dos homes forçant una reixa i una finestra per a poder entrar”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez.
En poc minuts, els agents es van personar en el lloc i van poder comprovar ells mateixos com s'estaven desenvolupant els fets. Després d'oposar una seriosa resistència, i amenaçar als agents, es va requerir la presència d'una altra patrulla per a procedir a la detenció dels dos homes, sobre la base dels procediments establits i fent ús de mitjans proporcionals per a evitar lesions, tant als agents com autolesions dels propis detinguts, tots dos amb antecedents per robatori.
“A més de la resistència que van oferir en la seua detenció, un dels homes va afirmar ser menor d'edat. Per això, i en mancar tots dos de documentació i presentar una actitud de nul·la col·laboració, va ser necessari el seu trasllat a les dependències de la Guàrdia Civil per a poder identificar-lo, confirmant-se que tenia més de 18 anys”, ha explicat Carlos Ramírez, qui ha volgut remarcar la importància de la col·laboració ciutadana, “ja saben que poden contactar amb la Central en qualsevol moment del dia. La Policia Local està 24 hores al seu servei. Gràcies a esta col·laboració, moltes vegades es pot donar una solució òptima a la situació generada”.
Per al regidor, l'actitud de la Policia Local és molt important a l'hora de mantindre la seguretat ciutadana, mostrant especial vigilància en èpoques en què els habitatges romanen buits. “La formació i ràpida actuació dels agents, i la col·laboració ciutadana, van aconseguir la detenció d'estes dues persones abans que es cometera el robatori. Una vegada més, es demostra la preparació i predisposició de la Policia Local de Sueca en tots i cadascun dels requeriments als quals acudeixen amb la major rapidesa”, conclou Ramírez.
Ajuntament de Sueca