La Policia Local de Sueca realitza un curs de formació sobre com intervindre en un immoble

Jueves, 16 de marzo de 2023 | e6d.es
• En este moment està plenament capacitada per a enfrontar-se a qualsevol eventualitat

._000006
La seu de la Policia Local de Sueca ha acollit un nou curs de formació per als agents, en este cas sobre com intervindre en un immoble i enfrontar-se a múltiples situacions possibles. “Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, hem estat estos quatre anys treballant molt en este sentit perquè considerem que la preparació dels agents és fonamental a l'hora de desenvolupar les seues funcions diàries. Als cursos sobre ús d'armes i pirotècnia o de primers auxilis, entre altres, se suma ara el que hem realitzat sobre intervenció en immobles i com enfrontar-se a una gran varietat de situacions crítiques que es poden trobar, garantint en tot moment la seguretat de la ciutadania i la pròpia integritat física”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, qui ha assenyalat també que el compromís de l'Ajuntament ha sigut i és continuar apostant per la formació de qualitat, contínua i constant, “i puc assegurar que, gràcies a això, la nostra Policia Local, en este moment, està plenament capacitada per a enfrontar-se a qualsevol eventualitat. Continuarem invertint en esta formació perquè salvar una vida no té preu”.
El curs, de 90 hores, ha servit per a formar als i les agents de les forces i cossos de seguretat en matèria tant jurídica com de balística policial i control de l'estrés i les emocions, perquè no els afecten a l'hora d'enfrontar-se a multitud de situacions crítiques i els porten a una mala praxi que puga tindre repercussions negatives per a l'agent. “Els preparem per a intervindre en un immoble en el qual es poden trobar casos de violència de gènere, baralles... També, per exemple, en el cas d'acudir a un polígon o nau a la nit perquè ha saltat una alarma. A més, sobre l'ús i maneig de l'arma de foc, que siga segura; sobre com identificar-se correctament i com abordar el corredor d'un immoble; com interactuar amb les persones que es troben en ell i, depenent del seu comportament, oferir la resposta adequada”, ha explicat Diego Sánchez, un dels instructors del curs.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, han assistit a la clausura del curs per a felicitar els agents i agrair-los la seua predisposició sempre per a millorar el servei que es presta a la ciutadania. “És la nostra obligació, com a gestors públics, invertir en la formació de la nostra Policia Local aplicant-la a casos concrets perquè, al final, tot això acaba revertint en el ciutadà que cada vegada és més conscient del servei tan fonamental, quant a ajuda i protecció, que presten els nostres agents en tot tipus de circumstàncies”, ha expressat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.
Ajuntament de Sueca