La Policia Local de Sueca incrementa els esforços el mes de desembre en matèria de seguretat

Viernes, 23 de diciembre de 2022 | e6d.es
• Augmenten les actuacions preventives davant la perillositat que suposa el consum d'alcohol i drogues al volant

._000351
L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, i davant la imminència de les celebracions nadalenques i de cap d'any, ha volgut donar continuïtat a les activitats policials de prevenció que va iniciar a principis del mes de desembre amb la campanya d'alcohol i drogues de la DGT, així com amb un increment de la presència física d'efectius policials en les proximitats de les entitats bancàries i zones comercials. Tot això amb l'objectiu que la població puga gaudir d'unes festes sense incidents, “unes festes tranquil·les i en pau, sense haver de lamentar situacions desagradables”, ha assenyalat el regidor responsable, Carlos Ramírez, qui ha explicat també que, des de la Policia Local, s'ha realitzat un balanç de totes les actuacions, requeriments, acompanyaments i accions en temes de circulació, que s'han dut a terme al llarg de l'any.
Pel que respecta als controls preventius per consum d'alcohol i drogues, com els realitzats durant els tres caps de setmana del mes de desembre, coincidint amb els sopars d'empresa i amb l'obertura de discoteques en la zona marítima i a la ciutat, les xifres demostren que existeix una clara conscienciació per part dels conductors, ja que únicament un 11% van ser denunciats. D'este 11%, un 8% correspon a infraccions relacionades amb elements tècnics dels vehicles, principalment amb la part administrativa de la Inspecció Tècnica de Vehicles o el segur, i un 3% correspon a denúncies per positius en consum d'alcohol.
Referent als controls preventius, cal destacar també l'actitud d'un dels conductors qui va voler evitar la presència policial durant el torn de nit provocant una persecució per diferents carrers de la població, arribant en algun moment a conduir de manera temerària. Una vegada neutralitzat pels agents, va ser detingut per un presumpte delicte contra la seguretat viària, per la seua negativa a realitzar-se les proves, per conduir sense permís de conducció i per desobediència greu. “L'objectiu principal d'estos controls és el de conscienciar als conductors de la perillositat que provoca el consum de substàncies i alcohol al volant posant en risc, no sols la seua pròpia integritat física sinó també la dels altres”, explica Carlos Ramírez. Per este motiu, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana es vol informar la població de la continuïtat en la presència de controls preventius en els pròxims dies, tant en el nucli urbà com en les entrades i eixides de la ciutat i, sobretot, en les zones d'oci, “volem que la nostra ciutadania puga gaudir d'unes festes en pau i sense riscos”, conclou Carlos Ramírez.
Ajuntament de Sueca