La Policia Local de Guadassuar incorpora pistoles elèctriques al seu equipament

Jueves, 17 de septiembre de 2020 | e6d.es
• El cos de Policia Local de Guadassuar ha participat recentment en un curs formatiu per a l'ús d’aquest element

._000728

._000733
L’Ajuntament de Guadassuar ha incorporat pistoles elèctriques a l'equipament de la Policia Local per a millorar les condicions de seguretat en les quals fan el seu treball, i, en conseqüència, augmentar la protecció per a tots els veïns. El cos de Policia Local de Guadassuar ha participat  recentment en un curs formatiu per a l'ús d’aquest element. L’equip de policies han rebut la formació específica, tant sobre el seu ús, característiques tècniques i funcionament, com la legislació que empara la seua utilització per part de l'instructor de la Policia Local de Benidorm.
Les pistoles elèctriques són dispositius de lesivitat mínima que generen una incapacitació immediata i transitòria d'una persona violenta, mitjançant polsos elèctrics que interfereixen en el funcionament de les seues capacitats motores, principalment braços i cames. No produeixen, malgrat el que per error es pensa, descàrregues elèctriques sinó polsos que paralitzen el sistema motor del cos humà. Aquests polsos elèctrics són d'alt voltatge, sota amperatge i curta duració i són similars als senyals usats pel sistema nerviós humà, per la qual cosa interfereixen en les que manen les fibres nervioses. Una vegada cessen aquests polsos, la persona que ha sigut immobilitzada recupera el control total dels seus músculs.
Salvador Montañana, Alcalde de l’Ajuntament de Guadassuar, comenta que “es busca principalment evitar entrar en el cos a cos amb persones violentes, fora de control, amb facultats mentals alterades o armades que s’enfronten a la policia o a altres persones”
Rosa Almela, Regidora de Seguretat Ciutadana, comenta que "la incorporació de les pistoles elèctriques al treball de la Policia Local permetrà augmentar l'efectivitat, rapidesa, proporcionalitat i transparència de les accions policials.” “L’ús de les pistoles elèctriques no substitueix cap altra arma, simplement és una alternativa d'ús ocasional i que ocupa un espai ampli entre les defenses” destaca Mar Barberà, cap de la Policia Local de Guadassuar.
Ajuntament de Guadassuar

 

._000500