La Policia Local d'Almussafes forma als seus agents per a millorar la gestió d'emergčncies

Jueves, 9 de noviembre de 2017 | e6d.es
• 20 policies del cos municipal participen en un curs de 15 hores per a actualitzar-se en la utilització del CoordCom 112

._000344

._000471
Una vintena d'agents de la Policia Local d'Almussafes han participat durant el mes d'octubre en un curs formatiu per a actualitzar els seus coneixements sobre el sistema CoordCoom 112, que permet una millor gestió de les emergències i, en conseqüència, un millor servei a la ciutadania. Aquesta iniciativa de la Regidoria de Seguretat Ciutadana s'ha desenvolupat en paral•lel a la dotació de nous terminals walkie talkie, amb els quals els membres del cos policial disposen d'un sistema de geolocalització més perfeccionat, així com un major nombre de prestacions adaptades a les noves tecnologies.
Un total de 20 agents de la Policia Local d'Almussafes van participar durant el mes d'octubre en un curs de 15 hores desenvolupat en el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana, situat a L'Eliana, en el qual els participants es van formar i van actualitzar els seus coneixements sobre la gestió d'emergències. En 2015, la localitat va renovar el sistema de radiocomunicacions digitals i ara, dos anys després, el departament de seguretat ciutadana ha decidit inscriure als seus policies en aquest taller amb l'objectiu de millorar la eficàcia en el desenvolupament del seu treball.
Durant el curs, els participants han aprofundit en l'ús i maneig del sistema CoordCom 112, tecnologia que recentment ha patit una actualització tècnica per a permetre una millor coordinació entre els diferents cossos implicats en l'àmbit de les emergències i optimitzar així tots els recursos disponibles. El resultat, segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, “contribueix a una millor gestió que redunda en la protecció que rep la nostra ciutadania».
Aquesta actualització formativa arriba acompanyada de l'adquisició d'uns nous equipaments que, a més de comptar amb un sistema de geolocalització amb un major nivell de perfecció, incorpora més prestacions adaptades a les noves tecnologies. L'eina permet a tots els serveis d'emergències que participen en un incident compartir en les pantalles de les seues centrals operatives idèntica informació, que es distribueix en temps real des que el 112 comunica un avís fins que es tanca, permetent durant el procés ajudar a una resolució més eficaç. Gràcies a aquests avanços, a partir d'ara el procediment es durà a terme amb més rapidesa i garanties d’èxit.
Per a açò, la sala de comandament i control maneja un dispositiu informàtic que habilita diverses línies telefòniques simultàniament a través de les quals es poden enviar documents o missatges gravats en diferents institucions, com els Ajuntaments o altres serveis operatius.
Almussafes es va convertir en 2012 en el primer municipi de la Ribera i en el setè de la Comunitat Valenciana a ampliar la plataforma tecnològica Coordcom G5 per a la gestió d'emergències del 112, moment en el qual es va incorporar a la mateixa la gestió de ràdio digital i recursos propis integrats.
Ajuntament d'Almussafes