La Policia de Cullera simula amb unes ulleres la conducció baix els efectes de l'alcohol

Martes, 29 de mayo de 2018 | e6d.es
• Unes jornades d'Educació viària consciencien als futurs conductors sobre el perill d'usar el mòbil al volant
._000448 

._000517
Experimentar la sensació de conduir baix els efectes de l'alcohol per a advertir del greu risc que suposa esta temerària conducta. És una de les accions més cridaneres que duu a terme estos dies la Policia Local de Cullera en el marc d'unes jornades d'Educació viària. Els alumnes de quart d'ESO dels col•legis Inmaculada Concepción i Maristes, de l'institut Llopis Marí i els estudiants del PQPI de Fusta són els destinataris d'esta campanya de conscienciació, que s'ha iniciat este matí en els Jardins del Mercat.
Els jóvens assistents han tingut l'oportunitat de conduir un cotxe de pedals i un monopatí, sortejant cons, mentre portaven les ulleres amb les quals s'experimenta la mateixa sensació d'incapacitació que té una persona que hi haja ingerit alcohol. Esta ficció sol ser molt atractiva per als adolescents donat que, a més de convertir-se en un joc divertit, prenen consciència del perill que comporta conduir quan s'ha begut o s'han consumit drogues.

El telèfon o la vida
Un altre dels grans causants d'accidents de trànsit és l'ús del telèfon mentre es conduïx. L'addicció al mòbil ha sigut un altre dels temes tractats en les xarrades teòriques impartides pels agents. I és que parlar al volant o fer ús d'aplicacions com Whatsapp posa en risc la vida de qui ho fa, dels seus acompanyants o dels qui tinguen l'infortuni de creuar-se amb ells.
També s'ha recordat la importància d'utilitzar el casc i el cinturó i de respectar els límits de velocitat, qüestions bàsiques que encara hui seguixen sent ignorades per una part dels conductors.
La regidora de Policia Local, María José Terrades, ha assistit a esta jornada i ha valorat el treball que realitzen els agents en matèria de conscienciació. “La labor de conscienciació de la Policia Local en esta i altres matèries d'actualitat és fonamental”, ha dit Terrades, qui recorda altres accions com per exemple les dutes a terme en el terreny de la prevenció de la violència masclista. “És important que s'afronte el problema de la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues o les accions temeràries al volant des de la base, apuntant directament als futurs conductors perquè la labor de prevenció sempre és preferible a la de sanció”, ha conclòs la responsable de la Policia Local. La regidoria d'educació, amb Sílvia Roca al capdavant, ha coordinat la implicació dels centres educatius en les diferents activitats. En finalitzar les jornades, s'ha lliurat material amb informació viària de gran utilitat als assistents.
Ajuntament de Cullera