La Policia de Cullera implanta un sistema de comunicació encriptat

Viernes, 24 de febrero de 2017 | e6d.es
• Els nous walkies amplien la cobertura a tot el terme municipal, eliminen les zones d'ombra, localitzen la patrulla més pròxima i disposen de botó d'emergència per a demanar reforços

._000438
La Policia Local de Cullera ha implantat un nou sistema de comunicació més segur, eficient i amb cobertura en tot el terme municipal. Des d'esta setmana, les patrulles ja utilitzen els nous walkies adherits a la xarxa COMDES de la Generalitat en la qual també estan presents els altres Cossos d'emergències de la Comunitat Valenciana (Bombers, Sanitat i Protecció Civil). Amb este nou sistema digital TETRA, que substituïx l'analògic, s'encripten les comunicacions de manera que ja no poden ser interceptades com ocorria anteriorment, segons ha explicat l'alcalde i regidor de Policia en substitució de María José Terrades —de baixa per maternitat—, Jordi Mayor.
«La Policia treballa amb informació delicada i dades protegides amb la qual cosa no hi havia privacitat en les dades. Açò ara ja no succeirà», assenyala Mayor. Però els avantatges van més enllà. La cobertura del sistema abasta ara ja tot el terme municipal. Anteriorment, determinades qüestions tècniques impedien la comunicació amb la zona del Far i els Collaos, la qual cosa dificultava moltes vegades la labor policial. Ara les comunicacions no es trobaran amb efectes pantalla i per tant augmenta l'eficiència, la rapidesa en la localització i l'efectivitat de les patrulles.
Així mateix, el sistema disposa de GPS que permet localitzar la patrulla més propera a una incidència i li assigna el servici de manera que s'acurta el temps d'intervenció en condicions normals. A més, els walkies incorporen un botó d'emergència que l'agent pot prémer en cas de trobar-se en un altercat i necessitar reforços.
Mayor s'ha felicitat perquè amb esta inversió efectuada per l'ajuntament «no solament dotem la nostra Policia de les últimes novetats tecnològiques, aprofundint en el nostre projecte de convertir a Cullera en una ciutat intel•ligent, sinó que a més millorem l'atenció a la ciutadania amb un servici que augmenta la seua qualitat, reduïx el temps de resposta i millora les condicions de treball dels nostres policies».
Ajuntament de Cullera