La piscina de Cullera obrirÓ sota gestiˇ p˙blica i el Consell paguarÓ els 450.000 euros que costÓ la vigilÓncia

Jueves, 1 de marzo de 2018 | e6d.es
• La Generalitat ha dotat dos milions d'euros en els seus pressupostos per a la segona fase

._000500
._000448 
L'obertura de la piscina municipal coberta de Cullera es farà sota gestió pública. Així ho anuncià en el ple de febrer, celebrat ahir dimarts, l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant el debat de l'aprovació del Reglament de Règim Intern d'esta instal•lació el qual fou aprovat per unanimitat de tots els grups. El nou centre esportiu es troba en la recta de finalització de les obres de la primera fase després que l'actual executiu municipal haja aconseguit desbloquejar-les amb la reactivació en novembre de l'any passat després que es paralitzaren en 2014 per falta de recursos econòmics.
Mayor va exposar que seran els treballadors municipals de l'àrea d'Esports i els socorristes rescatats enguany per a la plantilla municipal pel consistori —després que passaren de fixos a indefinits per decisió de l'anterior govern— els qui es faran càrrec de la gestió de les instal•lacions.
L'alcalde va rebutjar d'entrada la gestió privada i va argumentar que les experiències en altres pobles demostren que al final estos servicis sempre acaben sent rescatats per l'Administració pública amb un cost major per a la ciutadania.
Enfront dels qui advoquen per la via privada, Mayor es va preguntar per quin motiu no defensen el mateix per a altres instal•lacions municipals com ara el pavelló esportiu, el poliesportiu o la mateixa Casa de la Cultura. «La piscina no és un luxe», va deixar clar, «perquè hi ha persones que necessiten rehabilitació i ara han d'anar a altres poblacions o clubs esportius que han de desplaçar-se fora perquè a Cullera no disposen d'este servici», va defensar.
La màxima autoritat local no es va aventurar a donar una data d'obertura, però sí va deixar clar que la instal•lació es podrà utilitzar abans que s'acabe la segona fase, que consistirà en l'adequació de la parcel•la exterior així com de les instal•lacions complementàries —sales per a activitats esportives, etc. «S'obrirà com a piscina i a poc a poc se li sumaran més servicis», va precisar.
Jordi Mayor va insistir que la gestió pública no significa que l'ús de les instal•lacions vaja a ser gratuït «però apostarem per unes tarifes que siguen assequibles per a la majoria social».

Estalvi de mig milió d'euros
Altre dels aspectes destacats per la màxima autoritat local és l'acord amb el Consell pel qual l'Administració autonòmica s'ha fet càrrec dels 450.000 euros del cost de la vigilància de les obres després de la seua paralització. «És un altre dels nyaps que ens van deixar els anteriors governants i que ha hagut d'arreglar este govern de progrés i el de la Generalitat perquè el desastre de gestió que feren no li coste de més als cullerencs», va criticar Mayor.
El desbloqueig de les obres es va produir el novembre passat després de mesos de negociacions i intens treball per part d'ambdues Administracions per a trobar una solució a la complexa situació burocràtica en la qual havia quedat esta infraestructura durant els últims anys de gestió del PP, quan la falta de recursos econòmics va frenar en sec la continuïtat dels treballs.
En estos moments, la instal•lació es troba en procés de finalització de la primera fase després d'haver-se realitzat un modificat de l'obra. La inversió del modificat ascendix a 464.000 euros dels quals el consistori es farà càrrec de 211.000. Per la seua banda, la Generalitat correrà amb les despeses íntegres de la finalització de la primera fase.
D'altra banda, la Generalitat ha dotat dos milions d'euros en els seus pressupostos per a la segona fase, el projecte de la qual ja s'ha redactat. Serà el consistori l'encarregat de licitar i executar les obres.
Ajuntament de Cullera