La parada del "Repte del Reciclatge" ha estat al mercat de Guadassuar

Viernes, 7 de mayo de 2021 | e6d.es
• En cas de que Guadassuar guanye la competició, els diners anirien destinats a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer Aguafa

._000816
La parada del "Repte del Reciclatge" ha estat al mercat de Guadassuar, on han informat a la ciutadania sobre la campanya de conscienciació i informació, en col•laboració amb el Consorci Ribera i Valldigna, per a donar una nova vida als residus que cal depositar al contenidor groc i que ara es concep com una competició entre localitats. També s'han dut a terme tres xarrades informatives a l'IES Guadassuar, al Col•legi Sant Francesc i a la plaça de la Generalitat, per a tota la població.
El ‘Repte del Reciclatge’ es planteja com una competició entre municipis del Consorci per a incrementar l’ús del contenidor groc, en almenys un 15% de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de campanya, comparant aquestes aportacions amb les del mateix període de l’any 2020 i guanyarà el municipi que més haja crescut. El premi al guanyador serà una dotació en metàl•lic a una ONG local de caràcter social seleccionada prèviament i en el cas de que guanye Guadassuar els diners aniran destinats a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer Aguafa.
L’acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. La campanya persegueix la interacció «cara a cara» amb la ciutadania, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l’àmbit geogràfic sobre el qual s’actua.
Es tracta que les pròpies institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d’ensenyament de cada localitat siguen partícips i impulsores de la iniciativa. Les seues accions in situ permetran arribar al major nombre possible de veïns i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta de residus, fent possible el seu posterior reciclatge.
E6D 
._000813

._000814