La Nova Muixeranga d'Algemesí ha complit “20 anys de somnis”

Lunes, 13 de marzo de 2017 | e6d.es
• En els últims 20 anys, més de mil persones han sigut muixeranguers de la colla en algun moment de la seua vida
._000472
El 13 de març farà vint anys que es va celebrar el primer assaig al carreró situat al costat de la Capella de la Troballa, un dels espais on arrela la festa major d’Algemesí.
A les sis de la vesprada, hora habitual dels assajos, la colla es traslladarà al carrer i alçarà diverses figures junt al quadre que commemora la data, 13 de març de 1997, situada en un dels laterals de la capella.
La celebració continuarà per la nit amb un sopar popular, obert al poble, al Carrer Nou on seguirà la festa.
La Nova Muixeranga començà a celebrar el vintè aniversari en començar enguany amb la presentació del logotip que mostra les dues dècades de vida i un cartell de felicitació amb dues dones simbolitzant aquestes dècades.
La iniciativa consisteix a que tots els esdeveniments que la Nova realitzarà durant l’any facen referència als vint anys. D’aquesta manera, la tradicional foguera de Sant Antoni va estar dedicada a “20 anys de somnis” com també la festa de Carnestoltes.  Aquest mes de març, la Nova Muixeranga ha acudit a les dos grans manifestacions de suport a la dona, diumenge passat a Algemesí i dimecres a la ciutat de València, en tant que el naixement de la Nova cal trobar-lo especialment en la incorporació de la dona a la Muixeranga.
En el que resta d’any, la Nova prepara diverses activitats extraordinàries com ara l’edició limitada de la història de la Nova Muixeranga en un llibret “La Figuereta” que es publicarà a final d’any. Així mateix, s’ha previst una edició limitada de botelles de vi etiquetades per a l’ocasió. No faltarà la pilota valenciana, la música, una exposició retrospectiva de fotografia, vídeo, presència  i unes altres expressions culturals i esportives.
Fa vint anys, Raul Sanxis i Plàcid Navarro, amb el suport d’un grapat d’amics,  van organitzar una crida al poble mitjançant cartells engantxats pels carrers per a polsar la possibilitat de crear una nova muixeranga on totes les persones, dones i homes, tingueren cabuda. En només dos mesos es van comptabilitzar més de 80 persones, 60 de les quals eren dones.
Actualment, la Nova Muixeranga comptabilitza 400 socis. En els últims 20 anys, més de mil persones han sigut muixeranguers de la colla en algun moment de la seua vida.
Nova Muixeranga