La música inunda els carrers d'Almussafes en la celebració de Santa Cecília

Martes, 18 de noviembre de 2014 | e6d.es
• Sis exmúsics de la banda tornen a la formació coincidint amb la festivitat de la patrona

Per a la Societat Musical “Lira Almussafense” la celebració de la festivitat de la seua patrona Santa Cecília és la festa gran que marca un punt d'inflexió en el seu calendari d'activitats anual. No obstant això, l'alegria amb què enguany es viurà la festivitat encara és major, ja que l'entitat va inaugurar fa unes poques setmanes el seu nou local d'assajos i la banda ja ha pogut preparar el seu recital en honor a la patrona en les noves instal·lacions insonoritzades.
Com cada any, la inauguració de l'agenda d'actes commemoratius tindrà lloc divendres que ve dia 21 amb la tradicional cercavila que s'oferirà per la població a les 19 hores i que conclourà amb un sopar de germandat que reunirà tots els amants de la música en el local social.
La celebració es reprendrà durant la vetlada del dissabte, amb l'acte de proclamació oficial de la musa de la música de 2014-2015, Ana Mª Bosch, en la sala d'actes del Centre Cultural. La gala integrarà, així mateix, el mític concert de Santa Cecília, dirigit pel mestre director de la banda, l'alzireny Josep Escandell.
La festivitat en honor a la patrona de la música 2014 es clausurarà el diumenge, jornada que s'iniciarà amb l'arreplega dels dos nous músics, ambdós trompetistes, integrants de la banda, en un recorregut presidit per la imatge de la patrona. Els trompetistes Marc Linares i Vicente Gómez s'incorporen a una societat musical que acaba de rebre a una altra mitja dotzena de músics, dos dones i quatre hòmens, que fa anys van abandonar la formació per qüestions professionals o personals, encara que en cap moment van deixar de sentir la passió per la música. Carmen Llopis, Pepe Asins, els germans Juan i Elisaura Cariñena, Enrique Villalba i Carlos Escrivá ja han représ els assajos i tocaran junt amb la resta de la banda en els actes en honor a la patrona.
Després de l'ofici de la santa missa en honor de Santa Cecília en la parròquia Sant Bartomeu, autoritats locals, músics, socis i dames de la música disfrutaran d'un menjar de germandat, que posarà el punt final a la festivitat de 2014.
Ajuntament d'Almussafes