La Mancomunitat de la Ribera Alta va recuperar 481 gossos abandonats

Viernes, 11 de diciembre de 2015 | e6d.es
• Tècnics de la Conselleria d’Agricultura es reuniran dilluns amb els alcaldes i tècnics de medi ambient de la Ribera Alta per a abordar la normativa, les competències municipals i el servici prestat per la Mancomunitat


._000376




._000386
 
La Mancomunitat de la Ribera Alta ha convocat als alcaldes i tècnics mediambientals de la comarca a una reunió tècnica per a abordar la normativa de Protecció Animal i el servici que, en compliment del marc legal, presta la institució a través de la subcontracta Gossos d’Alpe. L’acció informativa serà impartida per tècnics de la conselleria d’Agricultura a la casa de la cultura de Sollana i conclourà amb una visita a la canera de l’empresa adjudicatària del servici, també a Sollana.
A més, les responsables municipals rebran informació actualitzada sobre el funcionament quotidià del servei, al que hi ha adherits 27 municipis de la comarca* (Alberic, Alcàntera del Xúquer, Alcúdia, Algemesí, Alginet, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Benimuslem, Càrcer, Carlet, Cotes, Gavarda, Guadassuar, Montroi, Montserrat, Pobla Llarga, Rafelguaraf, Real, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous, Turís i Villanueva de Castellón).
Així, atenent a les últimes dades oficials, la Mancomunitat de la Ribera Alta va recuperar 481 gossos abandonats mitjançant aquest servei entre l’1 de gener i el 31 d’octubre. 150 dels animals recuperats són cadells i ventrades.
La major part han estat recuperats dins del termini estipulat i la resta s'han donat en acollida o en adopció. Les adopcions de cadells i ventrades, víctimes evidents d’abandonament, han estat gestionades directament per les protectores que col·laboren amb l’empresa adjudicatària. Segons fons de la Mancomunitat, tots els gossos adoptats han eixit identificats amb microxip, amb la cartilla de vacunació i ràbia.
En resposta a aquestes altes xifres d'abandonament, Gossos d'Alpe ha ficat en marxa dues campanyes de conscienciació:
-       Campanya "No a l’abandonament, no al maltractament - Un animal no és un joguet, un animal és una vida
-       Campanya d'esterilització (a patir de febrer).
Mancomunitat de la Ribera Alta