Clica a la foto per ampliar
La Mancomunitat de la Ribera Alta impulsa la digitalització del patrimoni natural i cultural
Per a millorar la conservació i visibilitat del patrimoni natural i cultural de la comarca mitjançant noves eines digitals
Experts en digitalització i tècnics de medi ambient i turisme participen hui, a la Mancomunitat de la Ribera Alta, en una reunió tècnica per a millorar la conservació i visibilitat del patrimoni natural i cultural de la comarca mitjançant noves eines digitals.Les conclusions de la trobada es transferiran projecte europeu CD-ETA (Collaborative Digitalization of Natural and Cultural Heritage), una iniciativa per a la Digitalització del Patrimoni Natural i Cultural on la Mancomunitat participa juntament amb entitats de Bulgària, Romania, Grècia, Itàlia, Estònia i Espanya.
En la reunió s’han tractat, entre d’altres, els següents temes:
• Situació actual del patrimoni natural i cultural de la Ribera Alta.
• Treballs de digitalització d’este patrimoni realitzats fins el moment.
• Problemes actuals que ens trobem per a digitalitzar el patrimoni (falta de recursos, escassos coneixements en la matèria, mancança de ferramentes...).
• Objectius de futur pel que respecta a la digitalització.
• Projectes prioritaris que s’hauria de dur a terme per a millorar la situació actual.
El projecte CD-ETA pretén crear solucions digitals per a la conservació i accessibilitat del patrimoni en cadascuna de les regions participants, establint un mapa de recursos digitals i unificant criteris sobre què digitalitzar, com i perquè a escala europea.
Des d'aquesta premissa, el projecte CD-ETA persegueix un doble objectiu: d'una banda, (1) fomentar polítiques que contribuïsquen a la digitalització del patrimoni cultural i natural europeu i, per un altra, (2) establir criteris comuns que contribuïsquen a una millor comprensió i accessibilitat de la informació compartida.
El projecte CD-ETA - Collaborative Digitalization of Natural and Cultural Heritage, tindrà una durada de cinc anys i compta amb finançament del programa Interreg Europe i la coordinació de l’Euroregió de Pleven-Òlt (Bulgària i Romania).
Juntament amb la Mancomunitat de la Ribera Alta, també participen en el projecte el Consell del Comtat de Harghita de Romania, la Universitat de Patras de Grècia, la Fundació Santa María la Real del Patrimoni Històric de Castella i Lleó (Espanya), la Fundació per a la Innovació i la Recerca de la Regió de Toscana (Itàlia), l'Agència Regional de Desenvolupament de Gorenjska (Eslovènia) i el Museu de la Guerra d'Estònia.
Mancomunitat de la Ribera Alta
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Entrevista a Víctor Rey, tècnic del Departament de Digitalització de la Mancomunitat de la Ribera Alta
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Per ajudar a l'establiment de normes uniformes per a la digitalització del patrimoni natural i cultural
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Des del seu Departament de Digitalització de patrimoni, Riberana
Hi ha 0 comentaris / Llegir més