| Edició núm. | Any: 11 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 07/03/2015

POBLACIONS » Alzira » Articulistes » Falles » Miguel Á. Martínez

La Malva d’Alzira guanya el primer premi de la Generalitat al millor llibret de falla

La falla de la Plaça del Forn d’Alzira ha obtingut el lloc dènou


._000346
La Conselleria de Cultura ha resolt concedir els premis a la promoció de l'ús del valencià en els llibrets de les Falles 2015, en els que han participat comissions de diverses localitats valencianes que celebren estes festes. La comissió de la Malva d'Alzira ha tornat a guanyar el primer premi en el Concurs de Llibrets que la Generalitat Valenciana convoca des de 1993.
Enguany el tema escollit per la Malva en el seu llibret és ”En serio o en Roma”. El Tro d'Avís, nom específic del llibre, conta amb la participació dels dibuixants Ortifus i Bouet i l’escriptor Enrich Lluch.
La portada ha sigut elaborada pel faller de la Malva Vicent Roca i quasi una cinquantena de col·laboracions literàries confeccionen aquest Tro d'Avís 2015, que ha estat considerat el millor llibre de la Comunitat Valenciana.
La Malva, en el seu extens palmarès a València, guanyà el primer premi als anys, 1994, 2004, 2007, 2009, 2011 i 2012. Segon premi en 1995, 2005, 2008, 2013 i 2014, i tercer premi en 1996 i 2006.
A Alzira, també es va fer el lliurament dels premis del concurs de llibret, aconseguint el primer premi en format gran. La Malva du des de 2003 guanyant ininterrompudament el primer premi de llibret a Alzira.
En concret, en esta edició dels premis de la Generalitat, s'han concedit 62 guardons dotats amb una quantia global de 30.150 euros. El primer premi, de 2.000 euros, ha recaigut en la falla La Malva d'Alzira. El segon, ha sigut per a la falla Port de Silla. El tercer guardó ha sigut per a la falla El Mocador de Sagunt.
L'excel·lent qualitat dels llibrets presentats ha fet molt difícil la decisió del jurat. La gran diversitat en l'estil, la presentació, la creativitat, l'enginy, la gràcia dels textos i l'originalitat són factors que s'han tingut en compte a l'hora de valorar els llibrets. Estos premis, atorgats anualment per la Conselleria de Cultura tenen com a objectiu ajudar econòmicament a la realització d'activitats pròpies de les comissions falleres que, al mateix temps, faciliten la promoció de l'ús del valencià. En la selecció dels llibrets premiats, el jurat valora l'extensió del text en valencià, la seua qualitat, el contingut literari, la quantitat d'exemplars editats, la publicitat en valencià que conté, així com altres elements il·lustratius.
Cal afegir que la falla de la Plaça del Forn d’Alzira ha obtingut el lloc dènou.
L'entrega de premis del concurs es farà el proper dijous, 12 de març, a les 11:30 hores al Monestir de San Miguel de los Reyes a València.
Miguel Ángel Martínez
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars