La localitat de Tous cobrarÓ 297.000 euros mÚs per l'IBI del pantÓ

Viernes, 26 de mayo de 2023 | e6d.es
• A partir d'ara recaptarÓ 1,5 milions, la qual cosa suposa un 73% del pressupost municipal de tot un any
._000472
L'Ajuntament de Tous va aconseguir en 2006 que se li reconeguera el dret a cobrar l'IBI de la presa de Tous i en els últims anys ha barallat perquè es revisara l'import en considerar que els mesuraments realitzats en el seu moment per a calcular-lo van deixar fora un ampli tram de formigó en la zona de desguàs de la presa.
La corporació que presideix Cristóbal García ha aconseguit que el Ministeri d'Hisenda actualitze els valors cadastrals de la presa, la qual cosa es traduirà en un augment de 297.000 euros en els ingressos anuals per l'IBI del pantà.
Per tant, Tous recapta anualment 1.266.000 euros per l'Impost sobre Béns Especials que passa al cobrament al Ministeri de Medi Ambient que ara s'elevarà a 1,5 milions, la qual cosa suposa un 73% del pressupost municipal de tot un any, que aquest exercici ascendeix a 2.143.727 euros.
Juan Ramón Báguena, regidor d'Hisenda, ha indicat que va rebre la notificació de l'acord la setmana passada i ha comunicat que la primera mesura que aplicarà amb aquests diners extres és crear un bo familiar per a cada vivenda amb l'objectiu de pal·liar la pujada de l'IPC en la cistella de la compra i la factura de la llum.
Báguena no dubte a assenyalar que la situació econòmica de l'Ajuntament “ens permet anar més tranquils per a fer les inversions que estem fent al poble, entre els projectes per a la nova legislatura destaca la construcció d'un centre dia, ja autoritzat per la Generalitat Valenciana, la reforma integral del Cinema Avinguda, la construcció d'un centre polivalent o l'adequació d'un casal de la joventut”.
E6D
.-000049VD