La Junta Local Fallera de Sueca celebra el seu 50 aniversari amb una setmana cultural

Jueves, 26 de enero de 2023 | e6d.es
• Amb diverses activitats entre el 3 i el 10 de febrer

._000006
La Junta Local Fallera de Sueca, dins dels actes programats per a la celebració del seu 50é aniversari, ha planificat una setmana cultural repleta d'actes des del 3 fins el 10 de febrer.
El tret d'eixida el donarà la inauguració de l'exposició commemorativa “5 dècades de falles – 50 Aniversari de la JLF de Sueca” a la Sala Municipal d'Exposicions “Els Porxets” el dia 3 de febrer a les 20 hores, que podrà visitar-se fins el diumenge 12 de febrer, en horari de 18:30h a 20:30h.
Dissabte 4 de febrer, la JLF de Sueca farà un grup per conèixer la “Ruta Modernista” de Sueca de mà dels guies turístics de l’Ajuntament de Sueca.
Els dies 6, 8 i 9 de febrer es faran tres xerrades/col·loqui de tres àmbits diferents que abasten el món de les falles:
El dilluns dia 6 a les 19.30h, a la Càmera Agrària la xerrada “Artistes Fallers, Artistes del Poble” estarà moderada per Juan Antonio Llopis Sisternes, amb els següents artistes fallers de la ciutat de Sueca com a ponents: Juan Martí Martínez, Gemma Roselló Martorell, Andrés Martorell Segovia i Pasky Roda Ferrando.
El dimecres dia 8 a les 19.30h, a l’Espai Joan Fuster la xerrada “Falles… I ara què?” tindrà com a moderador el periodista de 7NN-Comunitat Valenciana Miguel Ángel Martínez, sent ponents: Manuel Jorge -delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera de València-, Pepa Gómez -Periodista d’À Punt i Delegada de Patrimoni de Junta Central Fallera de València-, Salvador Domenech -Metge adjunt del Servici d’urgències de l’hospital La Plana de Vila-Real i Vicepresident Primer de Junta Local Fallera de Borriana-, Miguel Prim -Vicepresident Primer de la Inter-agrupació de Falles de València-, i Maria José Aledón -fallera d’Alzira i Presentadora/locutora de Cadena Dial-.
El dijous dia 9 a les 19.30h, a la Sala B del Centre Cultural Bernat i Baldoví la xarrada “Importància de les Falles en la industria i el comerç de la Comunitat Valenciana” estarà moderada per Manuel Jorge -delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera de València-, sent ponents: Elisa Peris -Orfebre de l’empresa Orfebres Peris Roca-, Carles Ruiz -estilista i dissenyador-, Jordi Palanca -Secretari del Gremi d’Artistes Fallers-, Juanvi Aznar -de l’empresa Vives i Marí-, Maria José Lora -Presidenta de l’Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (PIROVAL)-, i Cristina Plumed -Presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM).
El dimarts dia 7 de febrer a les 19h, a la Sala B del C.C. Bernat i Baldoví es durà a terme la presentació de la Guia didàctica fallera 2023 que duu per nom: “Una compositora genial”, amb la intervenció de l’autor del conte, Josep Antoni Fluixà i la il·lustradora, Alba Fluixà. La Guia ha estat elaborada per Maria Vázquez i Amparo Vendrell, conté un poema infantil de Fina Girbés i una explicació de l’Estoreta que planta la JLF Sueca amb col·laboració de la fundació SASM, amb pictogrames de l’explicació. Està editada per la Junta Local Fallera i patrocinada per les regidories de Cultura, Educació i Festes de l’Ajuntament de Sueca. Va adreçada principalment als escolars de 5é i 6é de primària.
El divendres 10 de febrer a les 20h, al Centre Cultural Bernat i Baldoví es farà la presentació del Llibre i el CD Commemoratiu del 50é aniversari de la Junta Local Fallera de Sueca.
JLF Sueca