La JLF de Sueca entrega els premis dels concursos de playbacks i sainets

Lunes, 11 de febrero de 2013 | e6d.es
• La JLF de Sueca, va congregar en el Centre Municipal Bernat i Baldoví un nombrosíssim públic que, expectant i amb molts nervis, va aplaudir i celebrar els premis
elarmariodeamanda20121129
La gala d’entrega de premis dels Concursos de Play-baks i Sainets, organitzats per la Junta Local Fallera de Sueca, va tornar a congregar en el Centre Municipal Bernat i Baldoví un nombrosíssim públic que, expectant i amb molts nervis, va aplaudir i celebrar els premis concedits pel jurat en les diferents categories. 
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; els regidors de Festes, Dimas Vázquez; i Cultura, Josep Navarro; el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra; i la Fallera Major de Sueca, Esther Adroguer, acompanyada per la seua cort d’hornor; van ser els encarregats d’entregar els diferents premis.
Pel que fa a la Mostra de Playbacks, el jurat va atorgar el quart premi compartit a les Falles Avinguda d'Espanya i el Portal, el tercer a la Falla Xúquer, el segon a la Falla Plaça de l'Ajuntament i el primer premi a la Falla Poble Vell. En la categoria de Millor Solista, el premi va ser per a la Falla Ronda del País Valencià. En Infantils, els guanyadors van ser els xiquets de la Falla Cervantes, el segon premi va ser per a la Falla 18 de Juliol, el tercer per a la Falla Verge de Sales i el quart premi compartit per a les Falles Tro i Flama i Poble Vell. En la categoria d’Adults, el número presentat per la Falla 18 de Juliol va resultar el guanyador d’esta edició. El segon premi va ser per a la Falla Tro i Flama, el tercer per a la Falla Verge de Sales i el quart per a la Falla del Mercat.
Després d’un xicotet descans, es va procedir a l’entrega dels premis del Concurs de Sainets. En esta ocasió, la Falla Verge de Sales, amb “On està el president”, va aconseguir fer-se amb el preat Nelo al millor sainet d’esta edició. El Nelo del segon premi va ser per a la Falla Sucro, que va representar “Els envenenats”, i el Nelo del tercer premi per a la Falla del Mercat per “Ara sí que va de veres”. El premi Arlequí al quart classificat va ser per a la Falla Bernat Aliño per “La venjança del senyor Gaspar”.
Un dels moments més emotius de la gala es va viure amb l’homenatge pòstum que la Junta Local Fallera de Sueca va voler rendir al faller de la comissió El Mercat, Enrique Latorre Momparler. Després d’unes breus paraules, en les quals es va recordar el seu amor per les Falles i la seua activa participació en el Concurs de Sainets, des de la direcció del grup de la seua Falla, tots els presents es van posar en peu per a brindar-li un calorós aplaudiment. A continuació, es van entregar els premis Juan Ortolá als primers actor i actriu secundaris que, en esta ocasió, van ser per a Juana Fos, de la Falla Sucro, i Javier Bonillo, de la Falla Verge de Sales.
Com a novetat, la Junta Local Fallera va introduir enguany el premi a la millor direcció. El president, Vicent Iborra, va sol•licitar aleshores la presència en l’escenari de Rosa Franco, viuda d’Enrique Latorre, perquè fora ella qui entregara el premi en esta categoria a Inmaculada Ortells, de la Falla Verge de Sales. El Nelo a la millor actriu principal va ser per a Lorena Almodóvar, de la Falla Sucro, i el corresponent al millor actor principal va ser per a Nacho Ortells, també de la Falla Sucro.
Finalment, Dúlia Serra Roselló va aconseguir fer-se amb els dos premis dels Concursos de Poesia Satírica Bernat i Baldoví i Redacció de Sainets, per les seues obres “Un moment de reflexió: una bona opció” i “Vaja, quin Ajuntament!”, respectivament.
Ajuntament de Sueca