La Guàrdia Civil investiga una estafa de criptomonedes a Carcaixent

Viernes, 21 de abril de 2023 | e6d.es
• La víctima va arribar a perdre un total de 3.600 euros en invertir en una plataforma pirata

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l'operació RUG PULL, investiga l'estafa de 3 600 euros a un veí de la localitat de Carcaixent que va invertir els diners en una plataforma pirata de criptomonedes.

El mes de febrer un veí de localitat valenciana de Carcaixent, va declarar davant la Guàrdia Civil que havia de decidit invertir en criptomonedes i va denunciar haver-ho fet a través d'una plataforma que va resultar ser una estafa. Uns individus li telefonaven afirmant que els seus diners estava creixent de manera exponencial i cada vegada li demanaven més diners, arribant fins i tot a infiltrar-se en el seu ordinador per a controlar-lo de manera remota. La víctima va arribar a perdre un total de 3.600 euros.

Donats aquests fets delictius, els agents van començar amb les gestions tendents al seu esclariment. En primer lloc, es va procedir a la investigació i anàlisi de la citada plataforma a través de la que es realitzava la inversió. Així mateix, es va esbrinar que els números de telèfon que usaven els estafadors donaven l'aparença de ser espanyols per a confondre a la víctima, quan en realitat pertanyien a un *call *center que, al seu torn, estava subarrendat per un altre call center situat al mig Orient.

Continuant amb la investigació i realitzades les últimes perquisicions, la Guàrdia Civil aconsegueix reunir les proves suficients per a apuntar com a autora a una dona de Sevilla, la qual formava part de l'aparell econòmic de la banda i que era l'encarregada de “moure” els diners aconseguits de la víctima amb l'objectiu d'obstaculitzar el traçat d'aquest.

Es procedeix a la investigació d'una dona de 57 anys i de nacionalitat espanyola per un delicte d'estafa bancària.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 7 d'Alzira.
Guàrdia Civil