La Guàrdia Civil deté als responsables d'una empresa de Sueca per la detenció il·legal dels seus treballadors

Miércoles, 5 de abril de 2023 | e6d.es
• Un dels treballadors va aconseguir escapar de la parcel·la en la qual li havien tancat i va acudir a l'aquarterament de la Guàrdia Civil, on va informar dels fets

 

La Guàrdia Civil de València deté als responsables d'una empresa situada a Sueca per detindre de manera il·legal a alguns dels seus treballadors.
En la vesprada del dia 19 de febrer es va presentar en un aquarterament de la Guàrdia Civil un ciutadà romanés de 56 anys d'edat mostrant gran estat d'agitació i nerviosisme. L'home va manifestar que el seu cap li havia tancat en l'empresa on treballava per a ell al costat d'un altre company de treball, però que ell havia pogut escapar corrent, mentre que el seu company s'havia quedat a l'interior de la parcel·la. A més, s'observa com l'home portava la vestimenta com si haguera sigut víctima d'una agressió o forcejament.
Personats els agents en el lloc, es troben amb una parcel·la d'uns 2 000 m² en l'interior del qual hi havia una nau dedicada a la construcció de cases de fusta. A l'interior d'aquesta parcel·la es trobaven els seus 2 caps, de nacionalitats búlgara i romanesa i 10 persones més de nacionalitats belga, búlgara, romanesa i espanyola. Els agents es van adonar que un altre dels treballadors, també tenia la roba com el seu company, descobrint que havia sigut colpejat pels seus caps. Se li acompanya al centre mèdic de Sueca i a l'aquarterament de la Guàrdia Civil a presentar denúncia per detenció il·legal.
Posteriorment, es van comunicar aquests fets a la Inspecció de Treball per un possible delicte contra els drets dels treballadors, realitzant els agents una labor d'investigació per a tractar d'esclarir aquests fets.
Una vegada recopilats les dades, es va concertar cita prèvia amb la Inspecció de Treball, realitzant-se la mateixa el passat dia 9 de març en la citada empresa. De la inspecció es va obtindre la identificació de 9 treballadors que es trobaven en el lloc, tots de nacionalitat estrangera, dels quals 2 es trobaven donats d'alta en la Seguretat Social, 6 no estaven donats d'alta (4 búlgars, 1 armeni i 1 romanés) i 1 no estava donat d'alta i no tenia autorització de treball (de nacionalitat colombiana). Per part de la Sotsinspectora de Treball, s'estén acta per a iniciar procediment administratiu pels fets esdevinguts.
2 persones han sigut detingudes per aquests fets: 1 home de 39 anys i de nacionalitat romanesa i un altre de 42 anys i de nacionalitat búlgara als qui se'ls atribueix un delicte de lesions i un altre de detenció il·legal.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sueca.
Guàrdia Civil