La Guàrdia Civil deté a l'autor d'una estafa informàtica, per valor de 3.000 euros, que va fer a un veí d’Almussafes

Sábado, 3 de diciembre de 2022 | e6d.es
• Va ser detingut pels delictes d'estafa i d'accés il·lícit als sistemes informàtics

 

La Guàrdia Civil ha detingut a un home pels delictes d'accés il·lícit als sistemes informàtics i d'estafa per valor de quasi 3.000 euros a Barcelona. Una persona va acudir a dependències oficials de la Guàrdia Civil a Almussafes a denunciar haver patit una estafa per valor de quasi 3.000 euros. Va relatar als agents que va rebre un missatge de text en el seu telèfon mòbil en què se li indicava que s'havia produït un accés no autoritzat al seu compte bancari.
Per a solucionar-ho la víctima va tractar, sense èxit, d'accedir a la seua aplicació mòbil per a tractar de solucionar el problema. Als pocs instants, va rebre una trucada de qui deia ser un assessor bancari de la seua entitat. Aquest li va dir que rebria dos missatges amb uns codis que havia de facilitar-li per a restablir el compte, però que en realitat eren els codis que l'autor va utilitzar per a adquirir a través d'un comerç en línia dos telèfons mòbils d'alta gamma.
Els agents, coneixedors de la necessitat de celeritat en aquests delictes van iniciar ràpidament l'operació *Barny per a esclarir el delicte. Fruit de les indagacions, els agents van poder rastrejar informàticament a l'autor i a les seues operacions fins a Barcelona.
La col·laboració amb els agents destinats a Barcelona va permetre donar amb l'autor, procedint a la seua detenció en el mateix moment en què rebia un d'aquests terminals, valorat en quasi 1.500 euros.
L'autor, un home de 21 anys i nacionalitat marroquina, va ser detingut pels delictes d'estafa i d'accés il·lícit als sistemes informàtics.
E6D | Guàrdia Civil