La Guŕrdia Civil deté a Castelló als autors de diversos robatoris en Manuel, Senyera, La Pobla Llarga i Castelló

Viernes, 15 de julio de 2022 | e6d.es
• Una dona de 39 anys i un home de 43 de nacionalitat espanyola
._000410
La Guàrdia Civil de València deté als 2 responsables de diversos robatoris comesos en diferents localitats de la Ribera (Manuel, Senyera, La Pobla Llarga i Castelló). El primer dels successos té lloc a principis del mes de maig en una nau industrial de la localitat de Manuel (València), quan els agents reberen  l'avís del robatori de bobines de paper d'alumini de 350 quilograms i valorades en 1500 euros. Després de la localització de l'autor d'aquests fets, se li deté in situ i es procedeix a la recuperació i devolució dels efectes al seu legítim propietari.
Una setmana després i gràcies a la denúncia interposada per part del ciutadà, els agents tenen coneixement d'un robatori amb escalament produït en un habitatge de la localitat de Senyera (València), de la qual s'havien sostret: 2 televisors, 1 joier amb multitud de peces, 1 ordinador portàtil, 1 bicicleta i una caixa forta contenint en el seu interior 2.000 € en efectiu. En aquest cas, l'enregistrament d'un testimoni va ser primordial per a la identificació de l'autor, procedint-se a la seua detenció dies després i recuperant alguns dels efectes sostrets, amb un valor de 3300 euros.
Al començament del mes de juny, agents de la Guàrdia Civil observen com en una finca de la localitat de La Pobla Llarga , s'ha realitzat un butró i s'han amuntegat, al costat d'una bicicleta, nombrosos objectes per a ser sostrets, per la qual cosa es procedeix a la identificació i posterior investigació del subjecte per aquests fets.
Alguns dies després, la Policia Local de Castelló va sorprendre in fraganti un individu mentre sostreia 9 quilograms de cablejat elèctric públic en una zona aïllada. La Guàrdia Civil de València va procedir a la seua detenció per aquests fets.
L'endemà, es va tindre coneixement per part dels agents de la Guàrdia Civil, de la sostracció de material en un magatzem d'alimentació, accedint al mateix a través d'un garatge comunitari, al qual van accedir fracturant la porta d'accés al garatge. Aquests fets van provocar danys i van ocasionar greus pèrdues als seus titulars. No obstant això, els agents van poder procedir a la identificació dels autors gràcies a l'enregistrament de les càmeres de seguretat.
A mitjan passat mes de juny es procedeix a la detenció de 2 persones per aquests fets: 1 dona de 39 anys i un home de 43 tots dos, tots dos de nacionalitat espanyola, als qui se'ls atribueix 2 delictes de robatori amb força en les coses, 3 de furt, 1 de danys i 1 de desobediència greu als agents.
Entre els efectes intervinguts als detinguts es troben diversos utensilis utilitzats en la comissió dels fets: alicates, martells, claus angleses, tornavisos i tisores.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d'Alzira.
E6D | Guàrdia Civil


._000436

._000626