La Guàrdia Civil deté a 3 persones i investiga a altres 17 per celebrar baralles de galls clandestines a Benicull

Miércoles, 4 de marzo de 2020 | e6d.es
• S'han intervingut 48 galls amb ferides de diferent consideració i 17.000 euros en metàl·lic

._000771
Es té coneixement des de fa algunes setmanes de la realització de baralles clandestines de galls en una nau situada en la localitat de Benicull. Per aquest motiu per components de l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de Sueca es va iniciar l'Operació “Crestón”, consistent en la identificació , i investigació de les persones involucrades en tals baralles, detenció dels organitzadors i aprehensió i identificació dels galls utilitzats.
Per aquest motiu, el diumenge 1 de març es va establir un dispositiu integrat per Seguretat Ciutadana de la Companyia de Sueca i Seprona, que va culminar el passat 1 de març amb la detenció de 3 persones (dos homes i una dona) i la investigació d'altres 17 tots homes, d'edats compreses entre els 39 i 61 anys, de nacionalitats tots ells espanyols i un d'ells equatorià. Com a presumptes autors d'un delicte continuat de maltractament animal.
S'han identificat a mes de 120 persones, confiscant-se mes de 17.000 euros a moltes d'elles per a la realització d'apostes no autoritzades, procedint-se a la investigació de 17 persones propietàries de galls de baralla, i detenció de 3 dels organitzadors, per un suposat delicte de maltractament animal. Els espectadors eren de provinents de diverses localitats de la província de València, així com d'altres comunitats autònomes com Andalusia, Catalunya o Astúries.
L'operació “CRESTON” ha sigut realitzada per components de Seguretat Ciutadana de la Companyia de Sueca, així com el Seprona de la província de València i veterinaris de la Conselleria d'Agricultura. Han participat més de 30 Guàrdia Civils. Les diligències instruïdes han sigut entregades a la Fiscalia Provincial de Medi Ambient de la Comunitat Valenciana i als Jutjats d'Instrucció núm. 2 de Sueca.
E6D
Guàrdia Civil


 

._000696

._000705