La Guàrdia Civil de Llombai deté a un home per estafar més de 9.000 euros a 35 dones

Martes, 3 de noviembre de 2020 | e6d.es
• A través de diverses aplicacions de cites es feia passar per militar i quan aconseguia entaular una relació sentimental sol•licitava un ingrés a les víctimes


La Guàrdia Civil en el marc de l'operació “LÚCER11” ha esclarit l'estafa de més de 9.000 euros a 35 dones per diferents punts del territori espanyol, que van ser enganyades per un home a través de diverses aplicacions de cites. Aquesta operació es va iniciar arran d'una denúncia presentada en la Guàrdia Civil de Llombai, on una dona indicava que havia sigut víctima d'una estafa realitzada per un home que va conéixer en una xarxa social de cites.
El modus operandi d'aquesta persona consistia a enganyar a les seues víctimes entaulant una relació sentimental a través de dues conegudes xarxes socials de contactes. Per a això, estudiava el perfil psicològic de les seues futures víctimes i creava un perfil cridaner amb el qual es feia passar per militar, utilitzant imatges de perfils públics que trobava en Internet.
Mai mantenia un contacte físic amb les víctimes amb les quals estava iniciant una relació sentimental, només es limitava a mantindre converses a través de les xarxes socials i trucades telefòniques amb elles.
Una vegada establida la relació sentimental, els sol•licitava un ingrés de diners en un compte bancari amb diferents excuses, la quantitat de les quals variava en funció de la intensitat de la relació, al que les víctimes accedien una vegada que aquest home s'havia guanyat la seua confiança.
Una vegada rebia els diners, desapareixia de la xarxa social sense deixar rastre i si alguna de les víctimes ho trobava en una altra xarxa, però amb diferent perfil, aquest les coaccionava amenaçant-les de manera agressiva per a acoquinar-les.
Finalment, els agents de la Guàrdia Civil de Llombai en col•laboració amb els agents de la Policia Local de Quart de Poblet, van procedir a la detenció d'aquest home de 40 anys d'edat, i de nacionalitat espanyola, com a autor d'un delicte continuat d'estafa i un altre d'amenaces greus. Segons les investigacions es va descobrir que el muntant estafat a les víctimes ascendia a més de 9.000 euros.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm.2 de Quart de Poblet.

E6D
Guardia Civil