La Guàrdia Civil de Carcaixent ha detingut a quatre persones per la seua implicació en delictes produïts a la Ribera Alta

Jueves, 15 de octubre de 2020 | e6d.es
• Més de 19 delictes perpetrats en les localitats de Villanueva de Castellón, Alberic, La Pobla Llarga, Massalavés, Guadassuar i Algemesí

 

Dins dels serveis establits de manera permanent, en el marc del pla d'actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en habitatges, trasters i cases de camp. La Guàrdia Civil de Carcaixent, dona principi a l'Operació “MASSAELADI”.
Des del mes de juliol es venen interposant nombroses denúncies relatives al robatori amb força en interior de domicilis trasters i cases de camp, en diferents termes municipals, afectant principalment les localitats de Villanueva de Castellón, Alberic, La Pobla Llarga, Massalavés, Guadassuar i Algemesí.
Cal destacar que quasi la totalitat dels objectes que sostrauen, es tracten de maquinària i elements relacionats amb l'agricultura, així com bicicletes d'alta gamma. Objectes que en la majoria d'ocasions obtenen una eixida ràpida en el mercat de segona mà i fins i tot en transaccions com mig d'intercanvi per droga.
Els fets delictius es cometen principalment en el municipi on resideixen els autors (Massalavés), o en pobles molt pròxims a aquest, de fàcil i ràpida comunicació, fins i tot per camins rurals, que faciliten la fugida per a no ser localitzats.
En setembre es va procedir a l'explotació de l'operació “MASSAELADI”, realitzant tres detencions i quatre entrades i registres, en els quals va ser possible l'aprehensió de números objectes, els quals es trobaven sostrets i constaven com a tal, en diverses denúncies presentades en dependències oficials, així com també l'aprehensió d'una plantació de marihuana, una bàscula de precisió i uns 200 gr de marihuana, llestos per a la seua distribució, en una dels habitatges registrats.
En data 27 de setembre es procedeix a l'explotació de la SEGONA fase, de l'operació “MASSAELADI”, realitzant una nova detenció i un registre, en el qual va ser possible l'aprehensió novament de números objectes, que es trobaven sostrets.
Amb aquesta operació s'han aconseguit esclarir  més de 19 fets delictius  pel que s'ha procedit a la detenció de quatre persones tres homes i una dona d'edats compreses ens els 27 i 38 anys i nacionalitat espanyola i al desmantellament d'una plantació de marihuana i punt de venda d'aquestes substàncies, així com el descobriment d'un habitatge on s'estava realitzant la venda dels objectes sostrets. A aquestes persones se'ls imputa els delictes de robatori amb força, tràfic de drogues i falsificació documental. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm.1  d'Alzira.
E6D
Guàrdia Civil