La Guārdia Civil auxilia a 10 persones al inundar-se les seues vivendes a Cullera

Jueves, 5 de noviembre de 2020 | e6d.es
• En esta acciķ també han participat els Bombers del Consorci i la Policia Local de Cullera

 

Sobre les 04.00 hores de hui la Guàrdia Civil de Cullera té coneixement que una   família  sol·licita ajuda, pel fet que en  el seu habitatge situat en el camí del Tolo de Cullera,  està entrant aigua, i que el vent ha arrancat la teulada.
Els agents es traslladen immediatament al lloc i s'observa  que el camí que porta fins a l'habitatge  es troba completament inundat a causa de les fortes precipitacions, a més de la perillositat que comporta el corrent de l'aigua en certes zones i les séquies confrontants es trobaven desbordades i invisibles pel nivell de l'aigua.
Davant la impossibilitat de seguir el camí amb el vehicle, se sol·licita la col·laboració de bombers, decidint accedir al lloc a peu per a arribar al més prompte possible a les families que sol·liciten ajuda mentre acudeixen els bombers en suport.
S'arriba a un habitatge prefabricat, en la qual es troba una família de nacionalitat romanesa, composta per 1 menor d'edat i 4 adults, patint un d'ells una malaltia renal que li impedia eixir pels seus propis mitjans.
Pels membres de l'operatiu s'evacua a la família, ja que l'habitatge es trobava completament inundat, el sostre havia sigut arrancat pel temporal i hi havia risc per a la vida de les persones que l'habitaven.
En el transcurs de l'evacuació , els agents observen en una parcel·la confrontant amb un habitatge  habitat  una família composta per 2 adults i 3 menors d'edat. Després d'interessar-se pel seu estat de salut, els mateixos sol·liciten ajuda, ja que tenen la casa inundada  i continua pujant el nivell de l'aigua amb el conseqüent perill per a les seues vides., procedint-se a la seua evacuació d'igual manera.
Els menors i malalts són evacuats, havent fins i tot de traure a alguns dels afectats en braços. Els adults són evacuats organitzadament a peu pels agents, donant-los indicacions en tot moment per a salvaguardar la seua integritat física i posar-los fora de perill.
E6D
Guàrdia Civil