La guardonada amb un MAX "Nosotros no nos mataremos con pistolas" a Almussafes

Jueves, 28 de abril de 2016 | e6d.es
• Entrades a 8€ per a disfrutar d'esta tragicomèdia, que s'escenificarà a partir de les 22.30 hores d'este divendres 29 d'abril
.
-000049._000368

L'escenari del teatre d'Almussafes està preparat per a acollir la comèdia valenciana “Nosotros no nos mataremos con pistolas”, obra escrita i dirigida per Víctor Sánchez Rodríguez, el qual acaba de ser guardonat en la XIX edició dels premis Max per la millor autoria revelació. Escrita originàriament en valencià, però representada en castellà, esta obra, premiada i considerada la revelació de la temporada, compta amb un repartiment de luxe integrat pels actors Román Méndez d'Hevia i Bruno Tamarit i les actrius Laura Romero, Lara Salvador i Silvia Valero. Per a la regidora de Cultura, Teresa Iborra, “representa tot un luxe poder disfrutar d'esta funció que, per la seua gran qualitat ha penjat el cartell d'esgotades les entrades en els diferents teatres on s'ha representat”.
A les 22.30 hores de divendres que ve 29 d'abril, el teló del teatre del Centre Cultural d'Almussafes s'obrirà per als intèrprets de “Nosostros no nos mataremos con pistolas”, un text de rabiosa actualitat creat per Víctor Sánchez Rodríguez, el qual acaba d'obtindre la seua recompensa al ser guardonat pels membres de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya amb el premi Max a l'autoria revelació.
Román Méndez d'Hevia, Bruno Tamarit, Laura Romero, Lara Salvador i Silvia Valero donaran vida als protagonistes d'esta obra mediterrània, amb una trama que invita a la reflexió, al plantejar els desencants d'una joventut que lluita davant de la incertesa.
La tragicomèdia que tracta del desencant, el dubte davant del futur i el complicat present ha sigut produïda per les companyies valencianes Wichita CO i Tabula Rasa i estrenada al novembre del 2014 en la Sala Ultramar d'Alzira.
El text, amb un marcat tint generacional que reflexiona sobre la generació de què van nàixer en els anys 80, els cridats milleniums, que van créixer com a futures grans promeses per a les seues famílies, educats en l'èxit professional i l'individualisme, jóvens que intenten eixir del clot de la precarietat i la incertesa, ha obtingut el beneplàcit dels espectadors en totes les seues posades en escena fins al punt d'esgotar totes les localitats.
De fet, els reconeixements a l'obra han sigut nombrosos. Al primer premi del públic en la XIII edició d'ESCENIA 2015, es va sumar el guardó a Bruno Tamarit per la millor interpretació masculina de teatre i a l'actriu Silvia Valero, per la femenina, ambdós en els premis de l'AAPV 2015. La intèrpret Lara Salvador també va ser guardonada com a millor actriu revelació en el Premi Crisàlide i l'últim reconeixement se li ha concedit al propi autor i director. A Almussafes encara és possible adquirir les entrades per a assistir a l'espectacle, posades a la venda a 8€, directament en taquilla o a través de la web www.reservaentradas.com.
Ajuntament d'Almussafes