La Guàrdia Civil deté a una persona per estafar més de 72.000 euros a agricultors de Carcaixent i Rafelguaraf

Jueves, 28 de marzo de 2019 | e6d.es
• L'operació “RUI” ha estat coordinada per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca

._000006
Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il•legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d'aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir el passat 20 de març a la detenció d'un home espanyol, de 49 anys. A més de la investigació de 4 persones de la mateixa família, tres dones i un home d'origen espanyol d'edats compreses entre els 18 i 45 anys. L'operació “RUI” realitzada per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca s'inicià, quan es va tindre coneixement que en les localitats de Rafelguaraf i Carcaixent s'estava estafant a gran quantitat d'agricultors durant les últimes campanyes de cítrics, concretament des d'octubre de 2017 fins a novembre de 2018.
Per a això, el detingut realitzava sempre el mateix modus operandi, utilitzant com a esquer el pagar xicotetes quantitats a l'inici de tancar acords verbals amb agricultors de cítrics per a després no tornar a pagar i desaparéixer.
A més, en tots els casos, utilitzava la seua societat mercantil com a escut per a eludir responsabilitats personals i no haver de respondre amb el seu propi patrimoni quan havia de documentar tota la compra venda de la producció agrícola.
Del total d'estafats s'ha pogut localitzar a un total de deu persones, ascendint la suma estafada a més de 72.000 euros. S'han pogut recuperar 300 caixons de plàstics.
E6D
Guàrdia Civil


 

._000570

._000626