La Generalitat publica la licitació de la redacció del projecte per unir Carcaixent amb l’A-7

Viernes, 5 de mayo de 2017 | e6d.es
• El pressupost de l'assistència tècnica per a definir el millor traçat d’accés fins a l'autovia ascendeix a 180.000 €

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV) ha publicat hui la licitació de la redacció del projecte bàsic del nou accés nord a Carcaixent des de la CV-50, projecte que possibilitarà la connexió de Carcaixent amb l’Autovia A-7. Segons el director general d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carles Domingo, l’eixida de Carcaixent es realitzarà a través de l’autovia d'accés a Alzira i Guadassuar. Es tracta del primer pas d’una reivindicació històrica del municipi -que no disposa d’eixida directa a l’autovia - i que l’actual Equip de Govern es va marcar com una prioritat per a esta legislatura. 
Paco Salom, alcalde de Carcaixent, s’ha mostrat molt satisfet de l’inici de la licitació “no hi ha cap dubte que estem en el punt de partida de posar fi a una demanda històrica de tots els carcaixentins i carcaixentines, ja que ens trobem en el municipi pitjor comunicat de la comarca”. L’alcalde de Carcaixent, que des de setembre de 2015 s’ha reunit diverses vegades amb responsables i tècnics de la Conselleria d’Obres Públiques, assegura que “la connexió amb l’autovia no solament és una infraestructura vital per al desenvolupament i la reactivació econòmica de Carcaixent, sinó que també serà una via per assegurar els accessos d’entrada i eixida a la localitat en situacions d’emergència com inundacions o fortes pluges que, malauradament, solen ser freqüents”. 
L’alcalde de Carcaixent ha incidit en què des de l’Equip de Govern s’afronta el tema amb il•lusió però amb la màxima cautela perquè els tràmits a partir d’este moment són complexos, “sabem que es tractarà d’un procés llarg, ja que solament per a la redacció del projecte estan previstos dos anys, però a més per fer-se realitat també ha d’estar disponible el finançament necessari i altres qüestions que no depenen directament de la gestió municipal. En tot cas, la licitació és l’inici definitiu per a aconseguir una necessitat que portem anys exigint i que finalment va prenent forma a pas ferm”, ha explicat Paco Salom.
Respecte al document de licitació publicat, s’estableix un pressupost per adjudicar estos treballs de 180,411 euros amb un termini per a la redacció del projecte bàsic de 24 mesos. El termini de presentació de sol•licituds finalitza el proper 22 de maig. Després de la publicació d’esta licitació de tramitació ordinaria i procediment obert, el següent pas serà l’obertura de pliques en la Conselleria d’Obres Públiques, fixada per al proper 31 de maig  de 2017 a les 12:30 hores.
Ajuntament de Carcaixent