La Generalitat publica els horaris d'espectacles públics i activitats recreatives i socioculturals per a 2023

Domingo, 25 de diciembre de 2022 | e6d.es
• El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat l'Ordre de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública que regula els horaris
._000410
L'ordre assigna per horaris i en diferents grups els diferents establiments d'espectacles i els que ofereixen activitats recreatives i socioculturals. El director general d'Interior, Salvador Almenar, ha destacat “la necessitat que cada activitat dispose una regulació horària clara per a previndre que s'estenga l'horari i perjudique el dret al descans de la ciutadania”.
Així, amb horari des de les 10.00 i el tancament fins que finalitze l'última sessió que, com a molt, s'iniciarà a la 01.05 hores, s'inclouen els espectacles circenses, cinematogràfics, teatres, auditoris, amfiteatres, sales d'arts escèniques i com a novetat les sales de concerts.
Els cafés teatre, cafés concerte, cafés cantants i pubs i karaokes o establiments amb exhibició eròtica es podran obrir a les 12 hores i finalitzaran la seua activitat a les 3.30 hores. Les sales recreatives de màquines s'obriran a les 08.00 hores i es tancaran a la 1.00 hores.
Horari similar al de les sales de conferència, els espectacles taurins, museus i sales d'exposicions, pistes de patinatge, parcs d'atraccions, parcs temàtics, establiments de joc d'estratègia amb armes simulades i els escape *room que podran obrir a les 09.00 i tancar a la 01.00 hores.
Les sales socioculturals podran oferir espectacles musicals en directe i de caire cultural en horari diürn i fins a les 22.00 hores. Els parcs aquàtics i les ludoteques obriran de 9 a 24 hores. Les escoles taurines, salons ciber o similars de 10 a 24 hores i les pistes de bitles i billars de 10 a 1 hores.
Les pistes de bitles i billars obriran de 10 a 1 hores i els establiments esportius com els pavellons, camps d'esport i estadis, piscines esportives, d'esbarjo o polivalents de 6.30 a 01.00 hores. En aquest apartat, els gimnasos podran fer el mateix horari si tenen acreditada la insonorització del seu local.
Les sales de festes, balls i discoteques poden obrir des de les 17 hores i fins a les 7.30 hores. Les cafeteries, restaurants, bars, ciber café tenen un horari de 6 a 1.30 hores, excepte aquelles que es pogueren establir en locals considerades botigues de conveniència que els horaris seran de 8 a 3 hores.
Els salons de banquets obriran a les 10 i han de tancar a la 3.30 hores. Els zoològics, aquaris i safari park obrin a les 9 i tanquen a les 22 hores. Les sales polivalents obrin a les 9 i el saló lounge a les 12. Tots dos tancaran a les 2.30 hores.

Noves definicions
Tant les sales de concerts com els escape room són definicions que s'inclouen per primera vegada en aquesta ordre amb horari propi. El director d'Interior, Salvador Almenar, ha explicat que anteriorment, “existien les fuites room i sales de concerts, però la seua llicència d'obertura no contemplava tal qual aquesta definició i s'incloïa en l'apartat d'horaris d'analogia similar. La Llei d'Espectacles ja contempla aquestes noves tipologies i ara es fixa el seu horari dins de les categories que correspon a cadascuna amb horari propi”.
Generalitat Valenciana