La Generalitat implanta noves restriccions fins al 9 de desembre per a lluitar contra la propagació del COVID-19

Viernes, 6 de noviembre de 2020 | e6d.es
• Ha restringit al 50 % l'aforament en locals comercials minoristes, interior d'espais de restauració, en terrasses i espais culturals

 

El president de la Generalitat Ximo Puig i la consellera de Sanitat Ana Barceló  han informat   de les noves mesures i restriccions que es posen en pràctica per a lluitar contra la pandèmia del COVID-19 en la Comunitat Valenciana.
La Conselleria de Sanitat ha publicat ja la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que a més deixa sense efecte les restriccions en les localitats més afectades que es van decretar la setmana passada i no permet autoritzar cap tipus de esdeveniment o activitat multitudinària. El text, que estarà en vigor des de la mitjanit d'aquest dissabte fins al 9 de desembre a les 23.59 hores, assenyala que en cas de brot epidèmic, es realitzaran triatges amb proves PCR en aquelles poblacions de risc i potencialment exposades.
-La Generalitat valenciana ha restringit al 50% l'aforament en locals comercials minoristes i interior d'espais de restauració i en terrasses i espais culturals per a fer front a la situació epidemiològica actual en la qual la pandèmia s'està agreujant de forma accelerada, amb una tendència creixent.
-Així mateix, les noves restriccions limita a un màxim de 25 persones a l'aire lliure i 15 en espai tancat les cerimònies religioses i vetles, a sis persones la participació de les activitats festeres tradicionals, es redueix al 50% l'aforament en parcs infantils a l'aire lliure amb la distància de seguretat i els locals d'oci infantil en espais tancats hauran de garantir la neteja contínua i que no es produïsca intercanvi d'objectes entre les persones usuàries, mentre que les activitats grupals tindran un màxim de 6 participants.
-Els establiments i locals comercials i d'activitats de serveis professionals hauran de reduir a 1/3 l'aforament total, els mercats ambulants reduiran a la meitat els llocs, mentre que els centres comercials també redueixen a la meitat el seu aforament i no es permetrà la permanència de clients en les zones comunes excepte per al trànsit.
-Respecte a l'oci, se suspén l'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe, el consum a l'interior del local no podrà superar un terç de l'aforament i de la meitat a les terrasses i no es permeten els serveis tipus self-service o bufet ni 'botellons'. Els casinos funcionaran amb un terç d'aforament.
-D'igual manera, les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics no podran superar un terç del seu aforament i persones no convivents no podran pernoctar ni utilitzar simultàniament els serveis col·lectius.
-Per part seua, activitats culturals i turístiques redueixen el seu aforament a la meitat, no es permeten els espectacles itinerant, es recomana la realització telemàtica de congressos i tallers i si se celebren serà amb la meitat d'aforament.
-Es recomana l'ensenyament telemàtic no reglat, especialment aquella dirigida a persones vulnerables, i si s'imparteix de manera presencial, no se supere el 50% de l'aforament màxim de la instal·lació.
-L'activitat física o esport, tant en instal·lacions esportives com a l'aire lliure, es podrà practicar sense contacte físic en les modalitats esportives individuals i que es practiquen per parelles Així mateix, es podran realitzar activitats físiques en grups fins a un màxim de 30 persones, quan es realitzen en instal·lacions obertes, i fins a un màxim de 20 persones, quan es realitzen en instal·lacions tancades, sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i sempre que no se supere un terç de l'aforament màxim.
-En els transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclosa la persona conductora, es permet ocupar la totalitat de les places posteriors del vehicle, així com les oferides en la fila de seients del conductor, quan s'hagen esgotats, prèviament, les posteriors, excepte quan el conductor puga ser considerat com a persona de risc, sempre amb màscara tots els ocupants, i en els d'una sola fila podran viatjar com a màxim dues persones.
-No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, dos metres.
Generalitat Valenciana