La Fundació per a persones amb malaltia mental de Sueca inaugura una exposició

Miércoles, 25 de septiembre de 2013 | e6d.es
• La mostra fotogràfica i audiovisual pretén reflectir el dia a dia dels usuaris

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebrarà el pròxim 10 d’octubre, la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel per a persones amb malaltia mental ha inaugurat una exposició fotogràfica davall el títol “Som tan diferents...?”, amb la qual pretén mostrar el dia a dia dels usuaris i, especialment, “conscienciar a la societat que no són tan diferents, a pesar del seu diagnòstic, respecte a qualsevol altra persona. A través de cada una de les 12 fotografies que componen esta mostra, es busca que l’espectador se senta identificat amb ells, fomentant així l’empatia cap a estes persones que patixen un transtorn mental i que, per això, poden patir l’estigma que els impedix dur a terme la vida que els agradaria, sense rebutjos ni pors”, ha explicat Silvia De la Cruz, educadora monitora de la Fundació.
A l’acte inaugural van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; els regidors de Cultura, Josep Navarro; Acció Social, Pilar Moncho; i Esports, Teresa Ribes; el secretari i membre fundador del Patronat de la Fundació, Vicente González; i el director de la sala d’exposicions, el pintor Conrado Meseguer, entre altres. Tots ells van recalcar el valor del treball que es realitza en este centre, “tot un referent a nivell autonòmic, en pro de la rehabilitació d’estes persones dotades d’una sensibilitat especial”, en paraules de l’alcalde. 
“Les fotografies han sigut realitzades per diferents companys de la Fundació i retraten el dia a dia de cada un dels usuaris. Pretenem identificar les seues capacitats; allí fem falles, obres d’art... són molt creatius. També produïm objectes artesanalment per a vendre, treballem molt l’esport... L’objectiu és transmetre que fan el que qualsevol altra persona”, en paraules de De la Cruz. A més de les fotografies, l’exposició oferix un audiovisual amb què es pretén interactuar més amb el públic. El vídeo arreplega els testimonis dels usuaris sobre els seus diagnòstics i la seua integració en la societat, “és intimista, molt pròxim, i et fa connectar molt amb ells i comprendre’ls”, ha explicat De la Cruz.  
L’exposició “Som tan diferents...?” podrà ser visitada, fins al 29 de setembre, en l’Espai Moret de la sala d’exposicions Els Porxets.
Ajuntament de Sueca