La Fundación Trinidad Alfonso premia el Consorci de la Ribera pel descens del Xúquer

Viernes, 17 de febrero de 2023 | e6d.es
• Enguany la Federació Espanyola de Piragüisme l’ha inclosa en el calendari internacional de competicions de la ICF

._000853 
El Consorci de la Ribera, entitat formada per la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Ribera Baixa, ha estat reconegut per la Fundación Trinidad Alfonso amb un dels premis Emprén Esport 2023, concretament amb el premi en la modalitat de Reforç, pel treball que està desenvolupant en l’organització de la prova esportiva del Descens del Xúquer.
Aquesta modalitat dels premis Emprén Esport està destinada a aquells esdeveniments esportius que están realitzant les primeres edicions i necessiten el suport per a créixer. Així, gràcies a aquest premi, la Fundación Trinidad Alfonso col·laborarà en el finançament de la prova amb un total de 15.000 euros.
El Descens del Xúquer va creixent i enguany la Federació Espanyola de Piragüisme ha aprovat i inclòs en el calendari internacional de competicions de la ICF (International Canoe Federation) i s’espera la participació de clubs d’altres països europeus com França, Itàlia, Portugal i Anglaterra, entre d’altres.
La edició d’enguany comptarà en dos proves competitives i dos descensos populars. El dissabte 10 de juny, de vesprada, s’iniciarà el descens en una prova amb eixida a Sumacàrcer i meta final a Antella, i continuarà el diumenge 11 de juny amb la segona prova des de Polinyà de Xúquer fins a l’arribada a Algemesí. Un total de 16 kms de recorregut que hauran de superar els participants.
Pel que fa al descens popular, que ha suscitat una gran interés per part de la població local i va estenent-se cap les comarques veïnes, es proposen dos recorreguts: el dissabte dia 10 de juny de matí el trajecte Sumacàrcer- Antella i el diumenge dia 11 de matí el tram Alzira- Algemesí.
«Aquest premi de la Fundación Trinidad Alfonso ens encoratja a seguir treballant en tots els projectes que portem endavant per a fer del Xúquer un element vertebrador i dinamitzador de turisme, esport i societat» remarca el president del Consorci de la Ribera, Óscar Navarro. «Amb aquest reconeixement el Descens del Xúquer guanya molta visibilitat i de segur que ens ajuda a créixer i aconseguir que siga tot un referent de les proves de piragüisme tant de competició com d’aficionats.”
Mancomunitat de la Ribera Alta