| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 23/07/2022

POBLACIONS » Montserrat » Agenda de la Ribera » Cultura » Música

La Filharmònica de Cambra Witold Lutosławski tanca la 41ª Setmana de Música de Cambra de Montserrat

A les 23:00 hores, en la Plaça de l’Església


 

Els inicis de la Filharmònica de Cambra Witold Lutosławski a Łomża es remunten a la fundació en 1977 de l’Orquestra de Cambra de Łomża. Des de llavors, el conjunt ha donat quasi dos mil concerts a Polònia i a l’estranger, i ha rebut nombrosos premis pels seus assoliments artístics i la seua contribució al desenvolupament de la cultura musical, entre altres Podlaska Marka Roku 2018 (Podlasie Brand of the Year 2018) i Łomżyński Anioł Biznesu 2019 (Łomża Business Angel) en la categoria Ambaixador de Łomża.
Els successius directors de l’orquestra van ser Mieczysław Szymański, Henryk Szwedo i Tadeusz Chachaj. L’últim
director va rebre el títol de Director Titular Honorari de mans del seu successor, Jan Miłosz Zarzycki, qui va assumir el càrrec de Director General i Artístic en 2004.
L’orquestra ha actuat amb destacats directors: Tomasz Bugaj, Mirosław Jacek Błaszczyk, Stefan Fraas, Pierangelo Gelmini, Giancarlo De Lorenzo, Jerzy Maksymiuk, Marek Pijarowski, Peder Rensvik, Jerzy Salwarowski, Józef Wiłkomirski i famosos solistes, inclosos Eugen Indjic, Krzysztof Jakowicz, Konstanty Andrzej Kulka, Wiesław Ochman, Grażyna Brodzińska, Piotr Paleczny.
L’orquestra ha participat en nombrosos festivals de prestigi com el Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival (Noruega), Klaipeda Music Spring (Lituània), el Festival Užutrakio Vakarai a Troki (Lituània), el Festival Songs from the River Salcia a Solechniki (Lituània), Festival Música en el Palau Baliński a Jaszuny (Lituània), Festival Internacional de Música de Cambra i Orgue a Giżycko, el Festival Moniuszko de la Regió de Podlasie i el Festival d’Opereta i Òpera a Mazovia. El conjunt també va actuar en el 1r Torneig de Tenors de Varsòvia, el 6é Concurs Internacional de Duos de Piano a Białystok, la Filharmònica Nacional de Varsòvia i els Concerts Reals al Castell Real de Wilanów. També ha fet molt per a consolidar les tradicions culturals poloneses amb concerts regulars a Lituània i Bielorússia (Grodno). Les gires estrangeres també el van portar a França (2009) i Noruega (2012).
La discografia de l’orquestra inclou 16 CD, un dels quals va guanyar el Premi Fryderyk 2019 de la indústria discogràfica polonesa, set dels quals van obtindre una nominació al Premi Fryderyk i tres als Premis Internacionals de Música Clàssica.
La Filharmònica de Cambra Witold Lutosławski de Łomża és l’organitzadora del Festival Internacional de Música de Cambra Sacrum et Musica fundat en 2005, així com d’una sèrie de concerts titulada Vetlades musicals de Lutosławski.

Jan Milosz Zarzycki, director i director de l’orquestra
Jan Miłosz Zarzycki és director administratiu i artístic de la Filharmònica de Cambra Witold Lutosławski a Łomża. També és professor en la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia. És guanyador de premis en concursos internacionals a Itàlia, Espanya i Hongria.
Va estudiar direcció amb Marek Pijarowski en l’Acadèmia de Música de Wrocław, i hi va obtindre un diploma amb distinció en 1994. Va continuar els estudis a Viena i Berlín, sota la direcció de directors tan famosos com Seiji Ozawa, Kurt Masur i Claudio Abbado. Abans de dedicar- se a la direcció, es va graduar en interpretació de violí en l’Acadèmia de Música de Katowice (en 1990) i va guanyar diversos premis en concursos de violí. També va completar Estudis de Postgrau per a Artistes i Animadors Culturals en el Departament d’Administració de la Universitat de Varsòvia.
En 1988 es va convertir en director musical de l’Orquestra de Cambra Estudiantil Jeunesses Musicals en l’Acadèmia de Música de Katowice, i en 1992-1993 va treballar en estreta col·laboració amb l’Òpera Estatal de Wrocław. Va ser un dels dos guanyadors del Primer Premi en el Primer
Concurs Nacional de Directors Witold Lutosławski a Białystok en 1994, on va rebre també tres premis especials (inclòs el Premi de l’Orquestra). Havent guanyat el Tercer Premi en el 7é Concurs Internacional de Directors Arturo Toscanini a Parma en 1997, va ser convidat a dirigir l’Orquestra Simfònica Arturo Toscanini d’Emília Romagna en una gira per Itàlia.
Ha treballat amb l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa a Katowice, Simfonia Varsòvia, l’Òpera de Cambra de Varsòvia. En 1999 va ser nomenat professor i membre de la Facultat de Direcció de la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia. A partir d’aqueix moment, també ha estat dirigint el Taller Internacional de Música per a Joves a Szczecin (com a director artístic i director). En 2004 va guanyar el concurs per al lloc de director i director artístic de l’Orquestra de Cambra de Łomża.
Ha dirigit totes les orquestres simfòniques de Polònia. Les gires estrangeres l’han portat a Alemanya, França, Àustria, Països Baixos, República Txeca, Rússia, Itàlia, Ucraïna, Macedònia, els Estats Units, Portugal, Mèxic, Líban, Espanya, Noruega, Bèlgica, Lituània i Bielorússia. Fins al moment, ha gravat 20 àlbums, un dels quals va guanyar el Premi Fryderyk 2019 de la indústria discogràfica polonesa, set dels quals van obtindre una nominació al Premi Fryderyk i tres als Premis Internacionals de Música Clàssica. També va gravar un DVD Vistula Landscapes.
Ha sigut membre del jurat de concursos internacionals de música, entre altres: Concurs de Direcció de la Unió Europea (2018), Concurs Internacional de Direcció Città di Brescia-Giancarlo Facchinetti (2019, 2021), Concurs de Direcció Arthur Nikisch (2020), I Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra Universitat d’Almeria (2021).
Els seus honors inclouen un Premi Especial del Ministre de Cultura i Patrimoni Nacional en reconeixement a la inavaluable contribució a la cultura musical polonesa (2008) i un diploma pels seus destacats assoliments en la preservació del llegat de Chopin (2011 i 2013). A més, en 2013 va ser honrat amb la Medalla al Mèrit de la Cultura
- Medalla Gloria Artis, el Premi Mariscal del Voivodat de Podlaskie per assoliments extraordinaris en el camp de la creació artística, la divulgació i la preservació de la cultura i el Premi President del Lomza per assoliments especials en el camp de la cultura. En 2014, per decisió del president polonés, Jan Miłosz Zarzycki es va convertir en professor d’arts musicals.

Izabela Blawat- Leofreddi, violí
Va començar la seua educació en violí a l’edat de 8 anys a l’Escola Estatal de Música Zygmunt Noskowski a Gdynia. A l’edat de 10 anys, després d’haver guanyat un concurs de violí, va ser convidada a continuar la seua educació en la classe de violí de la Prof. Krystyna Jurecka a l’Escola Estatal de Música Nowowiejski a Gdańsk.
En 2007 es va graduar de l’elit de l’Escola Secundària de Música Zenon Brzewski a Varsòvia en la classe de violí
del Prof. Mirosław Ławrynowicz, A. Gębski i M. Zebura. Posteriorment, va continuar la seua educació musical en l’Acadèmia de Música de Maastricht en la classe magistral de violí del Prof. R. Szreder i en el Conservatori de Música Santa Cecilia de Roma en la classe del Prof. F. Leofreddi.
Des de molt primerenca edat va guanyar importants premis en concursos nacionals com a solista i música de cambra, entre ells el G.F. Concurs de violí Telemann a Poznań i el Concurs de violí K. Januszajtis a Gdańsk, i també va ser guanyadora del premi en el Concurs de ràdio polonesa Wieniawski Júnior. En 2005 va rebre un premi especial de la Unió Polonesa de Fabricants de Violins Artistes pels seus assoliments artístics excel·lents.
Va ser tres vegades becària de l’alcalde de Gdynia i pupil·la del Club Rotari de Gdynia. De 1999 a 2007 va ser becària del Fons de Beneficència per a la Infància.
Ha participat en nombroses classes magistrals internacionals, perfeccionant les seues habilitats sota la direcció de destacats mestres com Mirosław Ławrynowicz, Andrzej Gębski, Fulvio Leofreddi, Marek Zebura, Yair Kless, Robert Szreder, Konstanty Andrzej Kulka, Krystyna Jurecka, Mark Ghothoni, Roland Baldini i el Quartet Real de Cordes.
Ha participat en nombrosos festivals com a música de cambra i solista, inclòs el Festival Grachten a Amsterdam i l’Acadèmia de Música Savonlinna a Finlàndia.
Ha fet concerts a Alemanya, Finlàndia, Holanda, Bèlgica, Suècia, Itàlia, França i Polònia.
Al març de 2022, va guanyar un concurs per al lloc de concertino de la Filharmònica de Cambra Witold Lutosławski a Łomża.

Nao Mieno, piano
Nascuda en 1994 a la ciutat de Takarazuka, prefectura de Hyogo.Es va graduar a la Universitat de les Arts de Tòquio i té, d’aqueixa escola, un postgrau.Ella està estudiant amb el Prof. Bronisława Kawalla en el programa de mestratge en la Universitat de Música Fryderyk Chopin.
Ha guanyat nombrosos premis, inclòs el segon premi en el Concurs de piano PTNA, el Gran premi en l’audició de piano Sengawa, el premi d’or en el Concurs Internacional de Piano Chopin a Àsia, entre altres.Va obtindre el diploma de l’Etapa 1 del 17é Concurs Internacional de Piano Fryderyk Chopin.
Ha actuat en molts llocs del món com el Japó, Taiwan, Àustria i Polònia. Especialment al Japó, ha actuat en nombrosos recitals, inclosos els organitzats per la Carde Journée Tòquio, Nippon Foundation, Yamaha, Kawai i Steinway & Sons Japan.
A Polònia, ha aparegut en el recital commemoratiu del 100 aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Polònia i el Japó. També ha sigut convidada al concert de Chopin en el Sanniki Palase i Royal Łazienki en 2022.
Ha actuat amb orquestres de renom com l’Orquestra Filharmònica del Japó, l’Orquestra Simfònica de Tòquio, l’Orquestra Simfònica Karol Namyslowski, la Filharmònica de Cambra Witold Lutosławski i l’Orquestra Simfònica Nishinomiya.Va assistir a la 18a Acadèmia Internacional de Piano de Hamamatsu i a la 1a Classe Magistral Internacional de Chopin. Ha rebut la beca de música YAMAHA.Va estudiar amb Hiroshi Arimori, Chiharu Sakai, Sumiko Ikeda, Syuji Tanaka.
41ª Setmana de Música de Cambra de Montserrat

 
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.