La Festa d’Algemesí hui en el Teatre Escalante de Valčncia

Domingo, 14 de febrero de 2016 | e6d.es
• “El teatre Medieval Valenciŕ”, una exposició amb fotografies de les danses, els rituals i escultures de l'artista Luis Manuel Caballero

El Teatre Escalante de València obri aquest diumenge una exposició sobre la Festa de la Mare de Déu de la Salut que porta per títol “El teatre Medieval Valencià”. En la mostra ha col•laborat el Museu Valencià de la Festa d'Algemesí aportant fotografies de les danses, els rituals i escultures ceràmiques de l'artista Luis Manuel Caballero.
La part central està dedicada als “misteris i martiris”;  peces teatrals en valencià, que es representen en la processó de setembre i que estan incloses en l'expedient del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.
Es tracta de curts actes sacramentals que precedeixen a la Muixeranga i que representen passatges de la bíblia com la temptació d'Adán i Eva, el sacrifici d'Isaac, els martiris de Santa Bàrbara i Sant Bernat i el misteri de la” Mare de Déu de la Salut”.
Per l'exposició, que romandrà oberta fins al 31 de maig, passaran milers d'escolars valencians al programa “el teatre a les escoles” i és una nova oportunitat per difondre els valors patrimonials de la celebració d'Algemesí.
D'altra banda i coincidint en les mateixes dates, es va inaugurar el passat 9 de febrer a la Biblioteca de Catalunya a Barcelona l'exposició “EL TEATRE DEL COS: Dansa i representació en la Corona d'Aragó. Trets medievals i pervivències” produïda pel Museu Etnològic de Barcelona i el Museu de les Cultures del Món en la qual també ha col•laborat el Museu d'Algemesí amb informació i fotografies antigues i actuals de la festa de la Mare de Déu de la Salut. L'exposició es presentarà en el Museu Valencià de la Festa durant les properes festes de setembre.
Ajuntament d'Algemesí