La Falla Via del Materal guanya el primer premi del concurs de paella que organitza la Junta Local Fallera de Sueca

Lunes, 27 de febrero de 2017 | e6d.es
• Sueca va celebrar la XXVIII edició del Concurs de Paelles en la que participaren milers de fallers

Este dissabte, Sueca va celebrar la XXVIII edició del Concurs de Paelles que organitza la Junta Local Fallera i en el que col•labora també l'Ajuntament de Sueca. Milers de fallers de les comissions de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes es donaren cita, en un nou enclavament enguany, al Polígon Industrial de Sueca, per celebrar un dels actes de germanor més multitudinaris del calendari faller.
La celebració va comptar també amb una àmplia representació de la corporació municipal. També hi van assistir la Fallera Major de Sueca, Maria Viñoles, i la seua Cort d'Honor i el president de la Junta Local Fallera, Vicent Llopis.
La Falla triomfadora d’esta edició del concurs de paelles va estar la Falla Via del Materal, seguida per la Falla Verge de Sales; Falla Che Collons i la quarta millor paella fou la elaborada per la Falla Avinguda 18 de juliol.
Per altra banda, la millor decoració en les paelles també es premia, el primer premi va anar per a la Falla Sucro, que este any ha volgut fer un xicotet homenatge a l’artista suecà recentment desaparegut, Conrado Meseguer; el segon recaigué en la Falla Xúquer; el tercer premi en a la Falla Avinguda d’Espanya i el quart premi destinat per a la Falla Bernat Aliño.
Diumenge continuava la festa al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca amb l'acte de lliurament de les insígnies d'or i brillants amb fulles de llorer. Este distintiu és el més alt reconeixement del món faller. En esta ocasió un total de 35 fallers van ser reconeguts amb esta insígnia, la màxima recompensa que pot recollir un faller pels anys dedicats a dur endavant la festa. En l'acte, en què també van participar les autoritats locals i els màxims representants de la festa fallera de la ciutat, es va lliurar també un bunyol col•lectiu d'or a la comissió infantil i major de la Falla Sol i Taronger. I espigues d’or les van donar a un total de 24 falleres i fallers, tots majors de 60 anys.
Ajuntament de Sueca