La Falla Verge de Sales de Sueca aconseguix el Nelo al millor sainet

Lunes, 16 de febrero de 2015 | e6d.es
• Els premis Juan Ortolá al Millor Actor i Actriu Secundaris van ser per a Antonio Benedito, de la Falla del Mercat, i Carmina Ibáñez, de la Falla del Portal

._000243
El Centre Municipal Bernat i Baldoví va viure amb intensitat, divendres passat, la gala d’entrega de premis del Concurs de Sainets convocat per la Junta Local Fallera de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes. Els encarregats d’entregar els diferents premis als guanyadors van ser el regidor de Cultura, Josep Navarro; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; la Fallera Major de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, Eila Colomar; el president de la JLF, Vicent Llopis; i el representant de l’Hospital de la Ribera, Lucas Ferrando, entitat col•laboradora en este acte. La Falla Verge de Sales, amb “Deixa'm la dona, Pepet”, va tornar a aconseguir, a l'igual que en les edicions de 2013 i 2014, el preat Nelo al Millor Sainet. El Nelo del segon premi va ser per a la Falla del Mercat, que va representar “La mort del músic”; mentres que el Nelo del tercer va ser per a la Falla del Portal, per “El vampiro que ve i la mare que va”. El quart premi va ser, en esta ocasió, per a “El novio de la reina”, de la Falla Plaça de Cervantes.
Manuel Micó, de la Falla Verge de Sales, va aconseguir el premi a la Millor Direcció; mentres que les mencions especials del jurat en esta categoria van ser per a Juan Luís Fletes, de la Falla del Mercat, i Joan Vicent Soriano, de la Falla del Portal. El Nelo a la Millor Actriu va ser per a María Campos, de la Falla del Mercat; i les mencions especials van ser per a Juana Mari Roselló, de la Falla Avinguda d'Espanya, i Sandra Adroguer, de la Falla Verge de Sales. Javier Bonillo, de la Falla Verge de Sales, va repetir triomf a l’aconseguir el Nelo al Millor Actor, a l'igual que l’any passat. Les mencions especials van ser per a Jorge Vayá, de la Falla del Portal, i Juan Martí, de la Falla 18 de Juliol.
Els premis Juan Ortolá al Millor Actor i Actriu Secundaris van ser per a Antonio Benedito, de la Falla del Mercat, i Carmina Ibáñez, de la Falla del Portal. Les mencions especials del jurat en estes categories van ser per a Tomás Pérez, de la Falla Verge de Sales; Juanjo López, de la Falla del Portal; Demelsa Martí, de la Falla Cervantes; i Jessi Antón, de la Falla Verge de Sales. Enguany, a més, com a novetat, el jurat va atorgar una menció especial a la Millor Escenografia i Vestuari a la Falla Sucro.
Finalment, el premi del VII Concurs de Poesia Satírica Bernat i Baldoví va ser per a Francisco Fernández, per la seua obra “Valencià normalitzat”. A més, el jurat va acordar entregar un accèssit a la poesia “La banca guanya”, de Dúlia Serra. El premi del X Concurs de Redacció de Sainet va ser també per a Francisco Fernández, per la seua obra “Pares de lloguer”.
Ajuntament de Sueca