La Diputació inverteix 300.000 euros en la remodelació de la Casa de la Cultura de Cullera

Viernes, 4 de noviembre de 2016 | e6d.es
• El diputat Toni Gaspar participa aquest divendres en l'acte d'inauguració del saló d'actes al costat de l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor

._000438
Cullera inaugura aquest divendres la remodelació integral del saló d'actes de la Casa de la Cultura, una actuació finançada amb els 300.000 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació de València, als quals l'ajuntament ha sumat altres 90.000 euros. El diputat Toni Gaspar participa aquest divendres en l'acte d'inauguració al costat de l'alcalde del municipi, Jordi Mayor.
Des del consistori s'ha destacat que la remodelació “ha retornat l'esplendor a un espai obert al públic en 1972 i que des d’aleshores no havia sigut objecte d'una reforma en profunditat”. No en va, l'ús continuat i la falta de manteniment adequat havien portat a un estat de degradació preocupant a l'espai de major aforament amb el qual compta la ciutat. A més de deficiències en el sòl i les butaques, les obres han desvetlat noves necessitats ocultes a simple vista que han hagut de ser esmenades. Per aqueix motiu, una de les primeres decisions del nou govern municipal va ser actuar sobre una infraestructura que passa per ser un dels espais més usats pels cullerenses per a esdeveniments de tota índole social i cultural. Amb aquesta inversió “no solament s'ha llavat la cara al saló sinó que s'ha aconseguit convertir en un espai modern i avantguardista dotat de les últimes tecnologies”, ha assegurat l'alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui a més ha destacat que amb la remodelació “li hem retornat la dignitat” al saló, que ara podrà tornar a albergar presentacions falleres, conferències, concerts, obres teatrals i un altre tipus d'actes en millors condicions.

Detall d'actuacions
L'actuació ha servit per a substituir el vell sòl de fusta, que s'enfonsava a trams, per un nou de microcement. A més, s'ha canviat tot el pati de butaques amb una ampliació sensible de l'aforament (504 butaques) i noves places reservades per a persones amb mobilitat reduïda. També s'han substituït amb moqueta les velles fustes que embolicaven les parets del saló i que es trobaven danyades en el seu interior pels tèrmits. Així mateix, s'ha millorat la visibilitat i l'acústica de l'escenari, s'ha canviat la climatització de tot el saló i s'ha triplicat la il·luminació amb un nou sistema d'eficiència energètica, que estalvia més d'un 50 % del consum de llum. Finalment, s'han fet accessibles tant l'entrada a l'edifici com els banys. 792.000 euros per a inversions sostenibles
La primera fase del PIFS de la Diputació, que ha deixat un total de 792.000 euros a Cullera, també ha permès al consistori realitzar obres de millora de la seguretat per als vianants en la carretera del Faro, reformes en la residència d'ancians del municipi, en els col·legis públics i altres dependències municipals. 
DIVAL