La Diputació concedeix 18.900 euros en ajudes a clubs i joves esportistes de la Ribera

Lunes, 12 de diciembre de 2016 | e6d.es
• A més, s'ha resolt també la convocatòria destinada a esportistes d'elit, que en aquest exercici aconseguirà a 4 joves promeses d'Alginet, Alzira, Carlet i Cotes

._000368
L'àrea d'Esports de la Diputació de València acaba de resoldre dues noves convocatòries de subvencions dirigides de forma específica als clubs i entitats esportives valencianes, en virtut de les quals 3 organitzacions de la Ribera rebran enguany un total de 18.900 euros per a la promoció i el desenvolupament d'activitats en l'àmbit de l'esport. A més, s'ha resolt també la convocatòria destinada a esportistes d'elit, que en aquest exercici aconseguirà a 4 joves promeses d'Alginet, Alzira, Carlet i Cotes.
La Diputació de València va decidir enguany reconduir cap a la transparència les ajudes concedides als clubs i entitats esportives valencianes, que fins aleshores es gestionaven directament a través de l'empresa pública depenent de la institució provincial. Les convocatòries que ara s'han resolt han sigut la dirigida a clubs d'elit i la destinada a l'organització d'esdeveniments extraordinaris. En aquesta última, les entitats beneficiàries són el Club Ciclista Vilanova de Castelló, que rebrà 6.000 euros, i el Cullera Rugbi Club, amb 2.500 euros.
Per la seua banda, la línia dirigida a clubs d'elit té per objecte subvencionar l'activitat d'aquelles organitzacions que acrediten “gran rellevància”, atenent als seus resultats en competicions oficials, la seua repercussió social o el nivell dels seus integrants, i que el seu objectiu principal fora la participació en una competició esportiva oficial. És el cas del Club de Motociclisme Orelac Racing, d'Algemesí, al que s'ha concedit una subvenció de 5.000 euros.

Ajudes a esportistes d'elit
Amb el mateix objectiu de dotar de transparència i publicitat a les subvencions que rebien els joves valencians que participen en competicions esportives d'alt nivell, es va decidir crear, a més de les anteriors, una quarta convocatòria d'ajudes específica per a aquests esportistes d'elit, destinades a la cobertura de les despeses derivades de la temporada 2015/2016.
Podien optar a la convocatòria aquells joves majors de 18 anys “que acrediten gran rellevància esportiva atenent als seus resultats en competicions oficials, fonamentada en la seua repercussió social i alt nivell, els objectius principals del qual siguen desenvolupar una competició esportiva oficial d'àmbit autonòmic, nacional o internacional reconeguda per la federació esportiva corresponent, majors de 18 anys”. Segons la resolució, enguany es beneficiaran d'aquestes ajudes en La Ribera, Julio Palau, d'Alginet, Tomás Ruiz, d'Alzira, Lidia Soriano, de Carlet i Oliver Martínez, de Cotes. Palau i Martínez rebran 1.500 euros cadascun i Soriano i Ruiz, 1.200 euros també cadascun d'ells.
Per a la Diputada d'Esports, Isabel García, aquestes ajudes “són una demostració palpable del suport de la institució provincial cap a les organitzacions i els joves que, amb la seua activitat, contribueixen a la promoció de l'esport de base i dels valors que li són inherents, una tasca a la qual ells dediquen importants esforços, tant personals com a econòmics i que resulta fonamental per a la nostra societat”.
DIVAL